Tenis

Petra Martić prijetila, ali Iga Swiatek ipak prolazi u četvrto kolo

Mihaela Bradovski • petak, 07.07.2023.
Petra Martić prijetila, ali Iga Swiatek ipak prolazi u četvrto kolo
Foto: EPA

Najbolja tenisačica svijeta i dalje ne ispušta setove i bilježi pobjede. Novu je upisala protiv Petre Martić, posljednje preostale hrvatske predstavnice u singlu...

Petra Martić pružila je dosad najjači otpor Igi Swiatek u njihovim međusobnim dvobojima, ali svejedno nije uspjela doći niti do seta. Nije bila daleko, ali u ključnim trenucima Poljakinja je bila bolja i na kraju je slavila.

Igraj na Wimbledon na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Martić se borila, u drugom setu stvorila je dosta problema Swiatek i može biti zadovoljna napretkom u međusobnim dvobojima gdje dosad baš i nije bila konkurentna.

U prvom setu Swiatek je krenula malo sporije, ali nakon 2:2 nanizala je četiri gema i bez problema uzela prvi set s uvjerljivih 6:2.

U drugom setu breakova nije bilo do 3:3 kada Martić gubi servis. Swiatek je brzo došla do 5:3 i prve meč lopte, Petra se spasila, a onda odlično reagirala na servisu prve igračice svijeta za meč. Swiatek tu nije osvojila niti poen i Martić se vratila na 5:5.

Petra ipak nije uspjela ostati u meču, na svom servisu imala je 40:0, međutim, gubi narednih čak osam poena i Swiatek dolazi do tri meč lopte. Iskoristila je treću i otišla do četvrtog kola.

Martić nije uspjela kreirati iznenađenje, ali je odigrala dobrim dijelom potpuno ravnopravan meč.

Wimbledon, treće kolo:
Iga Swiatek (Poljska, 1) - Petra Martić (Hrvatska, 30) 6:2, 7:5

FOTO: EPA/NEIL HALL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!