Nogomet

Bišćan: 'Moram pohvaliti igrače što se tiče pristupa, ponašanja i igre'

Petar Jenjić • subota, 08.07.2023.
Bišćan: 'Moram pohvaliti igrače što se tiče pristupa, ponašanja i igre'
Foto: FaH

Trener Dinama Igor Bišćan osvrnuo se na posljednju pripremnu utakmicu uoči nove natjecateljske sezone. Pohvalio je igrače na radu, nitko se nije ozlijedio i svi su potpuno fokusirani na start sezone...

Dinamo je u petak odigrao svoju posljednju pripremnu utakmicu u Sloveniji i upisao remi protiv praške Sparte. Komentar susreta dao je trener Igor Bišćan.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Utakmica je bila ozbiljna, čvrsta i na razini koja nam je trebala. Dobro smo reagirali nakon primljenog pogotka, momci su zaigrali ozbiljan nogomet. Zaslužili smo još poneki pogodak u prvom dijelu, a u drugom poluvremenu je igrao šaren sastav što nije bilo toliko dojmljivo. Bila je to idealna utakmica za ono što nas čeka, ali nismo uspjeli pobijediti. Ipak, bili smo dovoljno dobri da budemo optimistični pred početak sezone."

Sparta je odlična momčad koja igra na visokoj razini.

"Da, to se vidjelo, na razini play-off runde Lige prvaka. Ne bismo mi bili na nivou, da oni to od nas nisu tražili, ali svakako mislim da smo mi bolji."

"Manje više ovi koji startaju i ovi koji su startali. Još neki igrač će možda ući u obzir za prvih 11. Pogledao sam što su igrali. Mi smo dobro radili, nije došlo do klasičnog zasićenja, kompletirali smo se u hodu. Sve je prošlo relativno normalno, vrijeme nas je poslužilo, svakih nekoliko dana imali smo jedan svježiji. Napravili smo sve što bilo isplanirano, a za ove što su se kasnije priključili dali smo dosta dobru minutažu. Danas smo malo isforsirali mlade reprezentativce da ih ubacimo u ritam. Sve je onako kako smo zamislili i ono što je najvažnije, nitko se nije ozlijedio."

Radi se na dolasku nekih igrača u redove Modrih, ali najveće bi pojačanje bilo kada bi uspjeli zadržati reprezentativce.

"To bi bilo najveće pojačanje koje možemo zamisliti, ali moramo još dva, tri imena dobiti plus ove koji su izgurali kraj sezone. Radimo na tome. Čeka nas velik broj ozbiljnih utakmica i odmah na samom početku i moramo biti spremni za to."

O povratku Mislava Oršića.

"Ja sam rekao svoje, sve drugo nije na meni, što se tiče mog mišljenja o njegovom dolasku. Ostalo nema smisla komentirati."

Svi igrači glavama su u klubu, iako se priča i o ponekim transferima.

"Moram ih pohvaliti što se tiče pristupa, ponašanja i igre. Dečki su radili razliku, što na prošloj, što na ovoj utakmici, mogu biti samo zadovoljan na način na koji se ponašaju i treniraju. Znam iz iskustva da ti se može dogoditi da malo odlutaš, da spustiš nogu s gasa, ali ne. Momci su primjer svima drugima, dodao je Bišćan."

FOTO: HINA/ ml

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!