Košarka

Hrvatske košarkašice do 18 godina izborile promociju u A diviziju pobjedom protiv Grčke

Branimir Korać • subota, 08.07.2023.
Hrvatske košarkašice do 18 godina izborile promociju u A diviziju pobjedom protiv Grčke

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija izborila je prolaz u A diviziju nakon što je u polufinalu B divizije slavila protiv Grčke 45:41...

Samo dvije reprezentacije izborile su prolaz u A diviziju Europskog prvenstva do 18 godina. Portugal je u A diviziji završio na jednoj od posljednje tri pozicije, a s obzirom da će biti domaćin sljedećeg Europskog prvenstva najviše divizije, ne može ispasti i B diviziju.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Upravo iz tog razloga pobjede Hrvatske protiv Grčke i Luksemburga protiv Bosne i Hercegovine dobivaju još više na značaju jer će samo te dvije reprezentacije proći u viši rang, a utakmica za treće mjesto između Grčke i BiH nema više nikakav značaj.

Susret između Hrvatske i Grčke bio je dramatičan, očekivano tvrd i na mali broj koševa. Već prva četvrtina pokazala je da će se vrlo teško dolaziti do poena, Hrvatska je taj dio igre riješila u svoju korist s 9:6 te do poluvremena uspjela otići na dvoznamenkastu prednost.

U završnici susreta Grkinje su uspjele smanjiti zaostatak i doći na minus četiri, ali vremena za potpuni povratak nije bilo i moglo je početi veliko slavlje Hrvatica.

Petra Božan s 13 poena i 13 skokova bila je prvo ime u hrvatskim redovima, a Lana Bešlić dodala je deset poena i deset skokova. Kod Grčke Eleni Margelou ubacila je 13 poena.

Junakinja Luksemburga u povijesnom plasmanu u A diviziju bila je s 33 poena i 19 skokova Faith Eti Etute.

Europsko prvenstvo U-18, B divizija, polufinale:
Hrvatska - Grčka 45:41
Luksemburg - BiH 65:64

FOTO: fiba.basketball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!