Tenis

Svi pričaju o Eubanksu, Davidovich Fokina pomogao Runeu neobičnim potezom

Branimir Korać • subota, 08.07.2023.
Svi pričaju o Eubanksu, Davidovich Fokina pomogao Runeu neobičnim potezom
Foto: EPA

Poznati su gotovo svi sudionici osmine finala Wimbledona. U subotu je kompletirano sedam mečeva šesnaestine finala...

Christopher Eubanks prvi put u karijeri došao je do četvrtog kola na Grand Slam turnirima. Eubanks nikada ranije nije prošao drugo kolo na Grand Slam turnirima, a u Wimbledonu nikada ranije nije uspio proći niti u glavni turnir. Ove godine igra sjajno, a uočio je to i Danil Medvjedev.

Igraj na Wimbledon na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Razgovarao sam s trenerom i složili se da ovo što igra je totalni tenis. Ne boji se ničega,m ide na svaki poen. Udara vrlo vrlo brzo i ide na mrežu čim mu se ukaže prilika. Ima i odličan servis", smatra Medvjedev. Eubanks je pogodio 23 asa i imao 30 winnera više nego O'Connell u pobjedi u tri tie-breaka.

Sljedeći protivnik bit će mu Stefanos Tsitsipas koji je također u tri seta bio bolji od Lasla Đerea. Tsitsipas je imao problema s reternom, ali je doslovno koristio svaku priliku i ostavio Đerea s boljim dojmom od rezultata.

Nakon četiri sata bitke Holger Rune svladao je Alejandra Davidovicha Fokinu. U dramatičnom dvoboju odluka je pala u produženom tie-breaku petog seta koji je otišao na stranu Danca s 10:8 iako je Davidovich Fokina ranije u setu imao dvije vezane meč lopte i vodio s 8:5 u produženom tie-breaku. Kod 8:8 Davidovich Fokina probao je iznenaditi Runea i servirao je ispod ruke, ali Danas je bio spreman na sve i uzeo poen.

"Nisam to definitivno očekivao, ali dobro mi je došlo jer je servirao fantastično. Pomislio sam u redu, ovo mi je prilika da dođem do meč lopte. Nisam očekivao, ali sam bio dovoljno brz. Sjajan meč", rekao je kasnije Rune.

Veliku pobjedu upisao je Matteo Berrettini koji je eliminirao Alexandera Zvereva. Berrettini je slavio u tri seta, ali nije bilo lagano. No samo je još jednom potvrdio kako voli igrati u Wimbledonu.

"Nešto je posebno u ovom mjestu, volim ovdje igrati. Prošle godine na nesreću morao sam otkazati i teško sam se oporavio od toga. Ovaj turnir mi je obilježio i promijenio život i karijeru, volim biti ovdje", kaže Berrettini.

U osmini finala imat će pakleno težak posao, igrat će protiv Carlosa Alcaraza. Alcaraz je ispustio neočekivano set protiv Nicolasa Jarryja, ali to je bilo sve, ostatak meča protekao je u njegovoj dominaciji.

Set je ispustio i Medvjedev koji je sporije krenuo protiv Martona Fucsovicsa, ali se oporavio na vrijeme i otišao do pobjede. Vrlo dobar nastup u globalu gledano i zaslužena i očekivana pobjeda za Rusa.

"On je vrlo težak protivnik, ali nakon prvog seta imao sam više sreće u ključnim poenima, stvarno sam sretan zbog prolaza. Želim dobar rezultat ovdje, nisam igrao ovdje prošle godine, a ovo mi je po rezultatima najlošiji Grand Slam. Imam veliku motivaciju za okrenuti to. Svaki sljedeći protivnik je sve teži i nadam se da ću i ja igrati sve bolje."

Sada ga čeka Čeh Jiri Lehečka koji je sjajno krenuo protiv Tommyja Paula i poveo s 2-0 u setovima, ali Amerikanac je izborio peti set. Tamo je opet sve bilo u znaku Lehečke koji sa 6:2 prolazi dalje.

Wimbledon, šesnaestina finala:
Christopher Eubanks (SAD) - Christopher O'Connell (Australija) 7:6(5), 7:6(3), 7:6(2)
Holger Rune (Danska) - Alejandro Davidovich Fokina (Španjolska) 6:3, 4:6, 3:6, 6:4, 7:6(8)
Matteo Berrettini (Italija) - Alexander Zverev (Njemačka) 6:3, 7:6(4), 7:6(5)
Danil Medvjedev (-) - Marton Fucsovics (Mađarska) 4:6, 6:3, 6:4, 6:4
Jiri Lehečka (Češka) - Tommy Paul (SAD) 6:2, 7:6(2), 6:7(5), 6:7(9), 6:2
Carlos Alcaraz (Španjolska) - Nicolas Jarry (Čile) 6:3, 6:7(6), 6:3, 7:5
Stefanos Tsitsipas (Grčka) - Laslo Đere (Srbija) 6:4, 7:6(5), 6:4

FOTO: EPA/TOLGA AKMEN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!