Tenis

Favoritkinje vrlo uvjerljive, samo Jabeur morala igrati tri seta

Branimir Korać • nedjelja, 09.07.2023.
Favoritkinje vrlo uvjerljive, samo Jabeur morala igrati tri seta
Foto: EPA

Jednako kao u muškoj konkurenciji, tako je i u ženskoj konkurenciji u subotu odigrano sedam mečeva. Najuvjerljivija bila je Elena Ribakina...

Arina Sabalenka u prošlom kolu imala je dosta problema, ali u šesnaestini finala bila je u puno boljem izdanju. Ani Blinkovoj nije dopustila previše i rezultatski glatko je slavila sa 6:2, 6:3.

Igraj na Wimbledon na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Bio je težak meč, igrala je stvarno dobro. Super sam sretan što sam prošla dalje, hvala vam na podršci i krasnoj atmosferi. Meč je bio poput noćne more, jako težak. Nekako sam uspjela slaviti, ali u nekim trenucima bilo je ludo", govorila je Sabalenka.

U osmini finala igrat će protiv još jedne Ruskinje i to Ekaterine Aleksandrove koja bi trebala biti još teži protivnik. Aleksandrova je ispustila samo četiri gema protiv Mađarice Dalme Galfi koja je presretna što je uopće bila u trećem kolu. Aleksandrova je dan ranije igrala tri tie-breaka protiv Madison Brengle, još je bila umorna od tog meča, a na njemu nesreću na zagrijavanju je pala i kiša.

"Lud dan, možda smo se 10-15 minuta zagrijavali i počela je kiša. Nisam znala što raditi. Srećom, kada sam izašla na teren, pronašla sam mirnoću", kaže Ruskinja.

Odličan meč odigrala je Madison Keys koja je sa 6:4, 6:1 nadigrala opasnu Ukrajinku Martu Kostjuk. Keys je dominirala i potvrdila dobru formu na ovom turniru. Iako ima igru za ovu podlogu, još u Wimbledonu nije ostvarila veliki rezultat, možda je vrijeme.

Vrlo uvjerljiva bila je i Brazilka Beatriz Haddad Maia koja je s dva puta po 6:2 izbacila Soranu Cirsteu. Haddad Maia je imala lakšu ozljedu uoči Wimbledona, ali bez obzira na to, igra jako dobro.

Slijedi joj jako težak posao, igrat će u osmini finala protiv Elene Ribakine koja nije imala milosti prema Katie Boulter. U svakom setu prepustila joj je samo po jedan gem u meču koji je potrajao manje od sat vremena.

"Znala sam što mogu očekivati i da neće biti lako. Ali osjetila sam podršku s tribina iako je većina navijača logično bila na strani Katie. Jako sam sretna što sam uspjela biti fokusirana od početka do kraja meča", rekla je Ribakina koja je posljednja bila na terenu.

Jedina koja je morala igrati tri seta bila je Ons Jabeur protiv Biance Andreescu. Jabeur je izgubila prvi set, ali se uspjela oporaviti i u nastavku meča ipak doći do preokreta i prolaza u osminu finala.

"Moram biti zahvalna na kiši jer mi je dopustila da porazgovaram s trenerom. Osjetila sam da ne igram dobro. Htjela sam biti agresivna, ali znala sam da igram protiv Grand Slam pobjednice. Otežala mi je posao maksimalno."

Još jedan zanimljiv meč je pred Jabeur koja će igrati protiv Petre Kvitove. Kvitova je zaustavila srpsku senzaciju Nataliju Stevanović koja je uživala u najboljem tjednu u karijeri.

Wimbledon, šesnaestina finala:
Arina Sabalenka (-) - Ana Blinkova (-) 6:2, 6:3
Madison Keys (SAD) - Marta Kostjuk (Ukrajina) 6:4, 6:1
Beatriz Haddad Maia (Brazil) - Sorana Cirstea (Rumunjska) 6:2, 6:2
Elena Ribakina (Kazahstan) - Katie Boulter (Velika Britanija) 6:1, 6:1
Ons Jabeur (Tunis) - Bianca Andreescu (Kanada) 3:6, 6:3, 6:4
Petra Kvitova (Češka) - Natalija Stevanović (Srbija) 6:3, 7:5
Ekaterina Aleksandrova (-) - Dalma Galfi (Mađarska) 6:0, 6:4

FOTO: EPA/TOLGA AKMEN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!