Tenis

Nije dobro počelo: Mertens pobijedila Vekić u Hopman Cupu

Krešimir Milić • četvrtak, 20.07.2023.
Nije dobro počelo: Mertens pobijedila Vekić u Hopman Cupu
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica poražena je na otvaranju Hopman Cupa od Belgijke. Slavila je Mertens s 2:0 u setovima…

Susretom Danske i Švicarske u Nici započeo je obnovljeni Hopman Cup, natjecanje mješovitih teniskih reprezentacija u kojem Hrvatsku predstavljaju Donna Vekić i Borna Ćorić.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vekić je odigrala prvi meč protiv 30. tenisačice svijeta Belgijke Elise Mertens, a slavila je Belgijka s 2:0 u setovima 6:2, 6:2.

Dva puta je Mertens u prvom setu napravila break i slavila bez većih problema. Bila je i blizu breaka kod servisa Vekić pri rezultatu 4:1 u prvom setu.

Nije dobro počela hrvatska predstavnica u drugom setu, a Mertens je u prvom setu četiri puta napravila break. Već nakon prva četiri servisa bilo je 4:0 u prvom setu za Mertens, a onda kod servisa Belgijke break radi i Vekić nakon čega je i dobila svoj servis. No do kraja seta Mertens veže dva uzastopna gema za pobjedu.

U skupini s Hrvatskom i Belgijom je i Španjolska, a tu 22. tenisačicu svijeta čeka ogled s Rebekom Masarovom i mještoviti parovi u subotu. Danas će još u paru s Bornom Ćorićem od 19:30 sati igrati susret protiv Merten i Davida Goffina.

Hopman Cup
Donna Vekić - Elise Mertens 2:6, 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!