Ostali sportovi

Asgreen slavio u 18. etapi Tour de Francea, Vingegaard tri etape od naslova

HINA, Krešimir Milić • četvrtak, 20.07.2023.
Asgreen slavio u 18. etapi Tour de Francea, Vingegaard tri etape od naslova
Foto: EPA

Asgreeen je do prve etapne pobjede na Grand Tour utrkama došao kao jedan od "bjegunaca" koji su se odvojili od glavnine već na samom početku etape i uspjeli se oduprijeti napadu "pelotona" koja ih je uzaludno pokušao dostići. Njegov sunaronjak i dalje drži ogromnu prednost u ukupnom redoslijedu...

Danac Kasper Asgreen (Soudal Quick-Step) pobjednik je 18. etape ovogodišnjeg Tour de Francea vožene u četvrtak od Mouitiersa do Bourg-en-Bressea (184,9 km), a njegov sunarodnjak Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) je zadržao svoju ogromnu prednost u ukupnom redoslijedu.

Asgreeen je do prve etapne pobjede na Grand Tour utrkama došao kao jedan od "bjegunaca" koji su se odvojili od glavnine već na samom početku etape i uspjeli se oduprijeti napadu "pelotona" koja ih je uzaludno pokušao dostići. Zakašnjela reakcija momčadi koje su se trebale boriti za odluku o pobjedniku u masovnom sprintu, nedostatak nekolicine vrhunskih sprintera koji su bili prisiljeni odustati prije ove etape te dobra suradnja biciklista iz skupine u bijegu, doveli su do toga da je 28-godišnji Danac iskoristio priliku i stigao po prvu pobjedu svoje momčadi na ovogodišnjem Touru, a svoju 12. u karijeri iz koje najviše odskače trijumf iz 2021. na Utrci po Flandriji, jednodnevnom monumentalnom klasiku.

Asgreen je ciljem prošao ispred Nizozemca Pascala Eenkhoorna (Lotto Dstny) i Norvežanina Jonasa Abrahamsena (Uno-X). Četvrti je bio najbolji sprinter na ovogodišnjem Touru, Belgijac Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) koji je trebao još pedesetak metara za dostizanje "bjegunaca".

Jonas Vingegaard mora svladati još tri etape za obranu naslova pobjednika Tour de Francea, a u njih ulazi s velikih sedam minuta i 35 sekundi prednosti pred Slovencem Tadejom Pogačarom (UAE Emirates).

U petak je pred biciklistima brežuljkasta dionica dužine 172,8 km od Moirans-en-Montagnea do Polignyja, na kojoj su jedan kategorizirani uspon treće i jedan četvrte kategorije. Ponovno će to biti prilika za pobjedu nekoga od biciklista koji će se odlučiti na bijeg.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!