Nogomet

Maribor bio blizu debakla s Maltežanima, Rijeka saznala protivnika

Krešimir Milić • četvrtak, 20.07.2023.
Maribor bio blizu debakla s Maltežanima, Rijeka saznala protivnika

Slovenski klub kojeg vodi hrvatski trener Damir Krznar gubio je u prvom dijelu susreta s Birkirkarom, a u drugom su preokretom stigli do pobjede. U drugom pretkolu Konferencijske lige igrat će protiv luksemburškog Diggerdangea…

Birkirakara zamalo je napravila senzaciju u 1. kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu na domaćem terenu protiv slovenskog Maribora, ali klub kojeg vodi hrvatski trener Damir Krznar izbjegao je debakl na Malti.

Igraj na Konferencijsku ligu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što su prvi susret u Sloveniji odigrali 1:1, u uzvratu je Birkirkara povela u prvom dijelu iz jedanaesterca golom Yankama Yannicka u 19. minuti. Držao je Maribor šok od vodstva domaćih sve do drugog dijela kada su krenuli po preokret i prolaz u 2. kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Bivši hajdukovac Ivan Brnić proigrao je sjajno Arnela Jakupovića koji pogađa za izjednačenje u 80. minuti, a onda osam minuta kasnije Xhuliano Skuka slalomom prolazi kroz obranu domaćih i zabija za pobjedu.

Maribor u drugom pretkolu čeka ogled protiv luksemburškog Differdangea.

Danas je svog protivnika u drugom pretkolu saznala i Rijeka, a to će biti kosovski Dukagjini koji je bio bolji s ukupnih 4:3 od Europe s Gibraltara. Odlukom UEFA-e prva utakmica drugog pretkola igrat će se u Prištini 27. srpnja, dok je uzvrat u Rijeci na rasporedu 3. kolovoza, 20.15 sati.

Konferencijska liga 1. pretkolo:
Birkirkara – Maribor 1:2 (2:3)
Europa – Dukagjini 2:3 (3:4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!