Tenis

Vekić i Ćorić preokretom do slavlja protiv Belgije na Hopman Cupu

Krešimir Milić • četvrtak, 20.07.2023.
Vekić i Ćorić preokretom do slavlja protiv Belgije na Hopman Cupu

Na turniru mješovitih reprezentacija u Nici poveli su u skupini s Belgijom i Španjolskom. U subotu ih čekaju mečevi protiv Španjolske..

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Donna Vekić i najbolje rangirani tenisač Borna Ćorić pobjedom od 2:1 protiv Belgije otvorili su nastup na natjecanju mješovitih reprezentacija Hopman Cupu.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Povela je Belgija nakon što je Elise Mertens savladala Donnu Vekić u prvom meču 6:2, 6:2, a onda je uslijedilo izjednačenje kad je Ćorić slavio 6:3, 2:6, 10:5 protiv Davida Goffina. Na kraju je odlučivala igra parova, a tu je slavio hrvatski par 7:6, 3:6, 10:6.

U skupini s Hrvatskom je i Španjolska koju predstavljaju Rebeka Masarova i najbolji tenisač svijeta Carlos Alcaraz. S njima Vekić i Ćorić igraju u subotu, dok će Španjolska s Belgijom igrati sutra.

Na turniru koji se igra u Nici šest je reprezentacija koje su podijeljene u dvije skupine i igraju na zemljanoj podlozi. U drugoj skupini su Danska, Švicarska i Francuska, a Švicarska je prvog dana slavila protiv Danske 2:1. Isto je protiv Danske ponovila i Francuska koja će se sa Švicarskom boriti za prvo mjesto.

Hopman Cup
HRVATSKA - BELGIJA 2:1
Donna Vekić - Elise Mertens 2:6, 2:6
Borna Ćorić - David Goffin 6:3, 2:6, 10:4
Vekić / Ćorić - Mertens / Goffin 7:6, 3:6, 10:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!