Nogomet

Dinamo i Hajduk drugi put: Nakon Superkupa, vrijeme je za otvaranje SuperSport HNL-a

Mihaela Bradovski • petak, 21.07.2023.
Dinamo i Hajduk drugi put: Nakon Superkupa, vrijeme je za otvaranje SuperSport HNL-a
Foto: Tomislav Pavlek/HINA

Dinamo i Hajduk otvaraju novu sezonu u SuperSport HNL-u. Najveći rivali tako će se sastati drugi put u manje od tjedan dana...

Nakon dvoboja u Superkupu u subotu, Dinamo i Hajduk ponovno će biti na suprotnim stranama. Pomalo neobična situacija, dva najveća hrvatska kluba igrat će u kratkom roku dva puta i to će biti i jednima i drugim prve dvije službene utakmice u novoj sezoni.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Superkup je pripao Dinamu koji je odnio pobjedu golom Martina Baturine, no Hajduk je prijetio u drugom poluvremenu i izgledao je ravnopravnije nego u ranijim sezonama.

Ono što je dodatno upozorenje za Dinamo je činjenica da se Hajduku vraća Marko Livaja koji je zbog suspenzije propustio Superkupa. Livaja je spreman i motiviran, a takav je uvijek jako opasan.

Nakon poraza u Superkupu, Hajduk će pokušati ostaviti bolji dojam nego što je to bio u Superkupu te Maksimir ovaj put napustiti neporažen što bi bio jak vjetar u leđa na početku prvenstva.

Dinamo ima problem s Lukom Ivanušecom koji je zaradio ozljedu u Superkupu i još nije sigurno hoće li moći i koliko će moći danas nastupiti.

U toj borbi za prvi trofej sezone, glavni Dinamovi igrači koji se nalaze pred transferom, pokazali su kako su potpuno koncentrirani na posao u Dinamu i da unatoč pričama o transferima glavama nisu na drugim mjestima.

Što su rekli

Igor Bišćan, trener Dinama: "Naše su ambicije jasne, a to je pobjeda i po mogućnosti nešto bolja igra nego što je bila u subotu. Još ćemo vidjeti stanje s Ivanušecom, ali neće biti previše promjena u odnosu na prethodnu utakmicu. Oni u ofenzivnom dijelu puno toga baziraju na Livaji, bit će sasvim sigurno drukčije, ali koliko će se to generalno odraziti na zbivanja na terenu, teško je procijeniti. Trebali bismo fizički biti bolji nego u prošloj utakmici jer smo se tad tek vratili s priprema. Uostalom, vidjelo se da nismo bili najsvježiji, da smo djelovali teško i to bi ovaj put trebalo biti bolje. Usredotočeni smo na sebe, očekujem da budemo dobri, vjerujemo da smo bolja momčad i budemo li na svojoj razini trebalo bi sve biti u redu."

Ivan Leko, trener Hajduka: "Htio bih na početku reći dvije riječi o tragediji koja se dogodila u Zagrebu i Slavoniji. Mi smo stalno u nogometu, ali u ovakvim trenucima vidiš da nogomet nije toliko životno bitan. U životu, dobiti, izgubiti utakmicu i nije toliko bitno u širem kontekstu. Želim uputiti sućut svima koji su žrtve velike tragedije, nadam se da će se ozlijeđeni što prije oporaviti. S taktičke strane ne očekujem velike promjene, možda jedan dva detalja. Hajduk i Dinamo su velike ekipe u HNL-u i takve ekipe žele igrati svoj način. Je da je maraton, 36 utakmica, velika razlika nego kada se igra jedna utakmica za trofej. Želimo otići gore i pokazati se, ali isto to žele i oni."

Mjesto, vrijeme, suci

Zagreb, Maksimir, 20:00

Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina)

Nedostaju

Dinamo: -

Hajduk: Grgić, Prpić, Elez, Mikanović, Kalinić (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

Dinamo i Hajduk sastali su se u prošlu subotu u susretu Superkupa u kojem je Dinamo odnio pobjedu 1:0. Strijelac jedinog pogotka nakon lijepe akcije bio je Martin Baturina.

Prognoza

Susret u kojem je sve otvoreno. Dinamo je favorit zbog domaćeg terena i kvalitete prvih 11, ali Hajduk se pojačao, izgleda ozbiljno i definitivno može do bodova.

FOTO: HINA/Tomislav PAVLEK

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!