Tenis

Rubljov i Ruud bez većih problema do polufinala Bastada

Petar Jenjić • petak, 21.07.2023.
Rubljov i Ruud bez većih problema do polufinala Bastada
Foto: EPA

Odigrani su četvrtfinalni mečevi na ATP turniru u Bastadu. Za finale će se boriti Lorenzo Musetti i Casper Ruud te Andrej Rubljov i Francisco Cerundolo...

Nakon ispadanja u trećem kolu Wimbledona, Lorenzo Musetti igra jako dobro u švedskom Bastadu gdje je danas izborio polufinale pobjedom protiv Filipa Mišolića.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatski tenisač koji igra pod austrijskom zastavom dobio je prvi set sa 6:4, ali je u preostala skupio samo tri gema. Meč je trajao dva sata i šest minuta.

Za plasman u treće ATP finale karijere igrat će protiv prvog nositelja Caspera Ruuda koji je u dva seta svladao Austrijanca Sebastiana Ofnera.

Norvežanin je protiv 58. na ATP ljestvici slavio sa 6:3, 6:4 nakon jednog sata i 29 minuta provedenih na terenu. Protiv Mussetija će tražiti 18. finale u karijeri.

Četvrtfinalist Wimbledona Andrej Rubljov nije imao prevelikih problema protiv Alexandera Zvereva kojeg je svladao bez većih problema sa 6:2, 6:3 nakon malo više od sat vremena igre.

Svoje 22. finale karijere tražit će protiv Argentinca Francisca Cerundola koji je s dva puta po 6:3 bio bolji od sunarodnjaka Federica Corije. Tražit će svoje peto finale karijere.

ATP Bastad, četvrtfinale:
Lorenzo Musetti - Filip Mišolić 4:6, 6:1, 6:2
Casper Ruud - Sebastian Ofner 6:3, 6:4
Andrej Rubljov - Alexander Zverev 6:2, 6:3
Francisco Cerundolo - Federico Coria 6:3, 6:3

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!