Ostali sportovi

Odličan rezultat Antonija Franka u Montrealu

Sportnet, Petar Jenjić • nedjelja, 09.07.2023.
Odličan rezultat Antonija Franka u Montrealu

Antonio Franko nastupio je na paratriatlonu u kanadskom Montrealu. Tamo je na natjecanju Svjetske serije osvojio treće mjesto...

Najbolji hrvatski paratriatlonac Antonio Franko nastavlja nizati odlične rezultate s kojima je sve bliže plasmanu na Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Nakon što je prošlog tjedna bio drugi na Svjetskom kupu u A Coruni, 30-godišnji triatlonac iz Kraljevice je osvojio treće mjesto na Svjetskoj seriji u Montrealu, što je uzimajući obzir razinu natjecanja, ali i konkurencije, jedan od njegovih najboljih rezultata u karijeri.

Svjetska serija je iznad Svjetskog kupa, pa primjerice treće mjesto u Montrealu donosi 20 bodova više od pobjede u A Corinu.

Član riječkog kluba Rival je 750 metara plivanja u Bassin Olympiquea, potom 20 kilometara vožnje biciklom na slavnoj stazi Gilles Villeneuve Formule 1, te pet kilometara trčanja oko jezera prošao za jedan sat, minutu i 55 sekundi.

Najbolji je bio aktualni olimpijski pobjednik, te svjetski i europski prvak Francuz Alexis Hanquinquant (57:53), dok je srebro osvojio Amerikanac Carson Clough (1:01:43).

"Prošli tjedan je Antonio osvojio drugo mjesto na Svjetskom kupu u Coruni što je bio dobar pokazatelj trenutne spremnosti, no ipak je Svjetska serija potpuno druga priča, tako da smo i više nego sretni. Sada letimo za Swansea, gdje nas čeka još jedna jako teška utrka Svjetske serije. Time ćemo zatvoriti ovaj krug od tri utrke u tri tjedna i nadamo se dobroj poziciji na kvalifikacijskoj ljestici za POI 2024 Pariz, na kojoj Antonio trenutno drži drugo mjesto", kazala je njegova trenerica Kristina Skroče. Ove godine u rujnu u Španjolskoj je i Svjetsko prvenstvo. Franko je jedini hrvatski paratriatlonac koji je nastupio na Paraolimpijskim igrama, osvojivši u Tokiju peto mjesto, a nada se i nastupu na POI u Parizu iduće godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!