Tenis

Fett uspješna u prvom kolu kvalifikacija za WTA u Varšavi

Krešimir Milić • nedjelja, 23.07.2023.
Fett uspješna u prvom kolu kvalifikacija za WTA u Varšavi
Foto: EPA

Hrvatska tenisačica za dva sata i 16 minuta igre osigurala je završno kolo kvalifikacija. Protivnica za glavni ždrijeb turnira će joj biti bolja iz meča koji igraju Natalija Stevanović i Peangtarn Plipuech…

Još od kraja svibnja Jana Fett je u potrazi za pravom formom kojom bi stigla do bolje pozicije na WTA ljestvici. Trenutno je na 253. mjestu, a možda je današnja pobjeda početak novog pozitivnog niza za hrvatsku tenisačicu.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trenutni cilj za Fett su kvalifikacije na glavni ždrijeb WTA turnira u Varšavi, a prvu stepenicu na tom putu je preskočila. Slavila je danas u prvom krugu kvalifikacija protiv domaće tenisačice, 283. na svijetu, Weronike Falkowske, s 2:0 u setovima.

Dva sta i 16 minuta trebalo je Fett za pobjedu 7:6, 6:2 i prolaz u završni krug kvalifikacija za glavni ždrijeb turnira. Bilo je muke u prvom setu i propustila ga je riješiti kod rezultata 5:2 kad je imala četiri break lopte i isto toliko prilika za završetak seta. Potom je izgubila idući servis, a prvi set je onda otišao prema tie-breaku u kojem je uspjela do vodstva. Zato je drugi set bio nešto lakši, a najveća borba vodila se kod servisa Poljakinje za smanjiti vodstvo Fett na 2:1 u gemovima.

Tri puta je tad Fett imala break loptu, ali nije uspjela slomiti domaću predstavnicu. No je pred kraj kad je napravila break glatko za rezultat 5:2 u gemovima ostavivši Falkowsku bez poena. Na kraju je imala Fett servis i iskoristila drugu meč loptu za prolaz u idući krug kvalifikacija.

Za glavni ždrijeb natjecat će se Fett s boljom iz meča kojeg igraju srpska tenisačica Natalija Stevanović, 145. na svijetu, te Tajlanđanka Peangtarn Plipuech, 327. na WTA ljestvici.

WTA Varšava, kvalifikacije:
Jana Fett - Weronika Falkowska 7:6, 6:2

FOTO: EPA/ANDY RAIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA TourJana Fett
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!