Tenis

Sjajni Prižmić uvjerljivo slavio protiv Ajdukovića na otvaranju umaškog turnira

Branimir Korać • ponedjeljak, 24.07.2023.
Sjajni Prižmić uvjerljivo slavio protiv Ajdukovića na otvaranju umaškog turnira

U prvom meču glavnog ždrijeba ATP turnira u Umagu, Dino Prižmić upisao je uvjerljivu pobjedu protiv Duje Ajdukovića. Prižmić mu je prepustio tek tri gema...

Prvo kolo umaškog turnira donijelo je odmah domaći dvoboj, Dino Prižmić igrao je protiv Duje Ajdukovića. Pobjednik juniorskog Roland Garrosa prepustio je samo tri gema iskusnijem Ajdukoviću i prošao je dalje.

Igraj na mečeve turnira u Umagu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prižmiću je ovo prva pobjeda u glavnom ždrijebu na ATP Touru i ostvarena je na impresivan način te je postao tek drugi igra godišta 2005. koji ima pobjedu u glavnom ždrijebu, drugi je Kinez Juncheng Shang.

Od početka je to bio jednosmjeran meč. Prižmić je krenuo s 3:0, Ajduković je u četvrtom gemu uzeo svoj prvi u meču, ali do kraja seta nije više niti jedan i Prižmić je uzeo set sa 6:1.

Vrlo slična slika u drugom setu. Ponovno je Prižmić dva puta došao do breaka, Ajduković niti jednom i meč je okončan s uvjerljivih 6:1, 6:2.

Ajduković je u cijelom meču imao tek jednu break loptu i to u drugom setu kod 2:1 za Prižmića, no nije je iskoristio.

U drugom kolu Prižmić će igrati protiv Zsombora Pirosa ili Christophera O'Connella. Inače, Piros također ima juniorsku Grand Slam titulu i to iz 2017-. godine kada je u finalu Australian Opena svladao Yshaija Oliela.

ATP Umag, prvo kolo:
Dino Prižmić (Hrvatska, Q) - Duje Ajduković (Hrvatska, Q) 6:1, 6:2

FOTO: Frane Hrabrov

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!