Tenis

Vekić u Hamburgu kreće po novi trofej ove godine

Krešimir Milić • utorak, 25.07.2023.
Vekić u Hamburgu kreće po novi trofej ove godine
Foto: EPA

Nakon osvajanja Hopman Cupa s Bornom Ćorićem danas najbolja hrvatska tenisačica starta na WTA turniru u Hamburgu kao prva nositeljica. U prvom kolu protivnica joj je Storm Hunter s kojom je igrala jednom u karijeri i slavila…

Dobru formu s Hopman Cupa mogla bi nastaviti najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić na WTA turniru u Hamburgu koji se igra na zemlji. Na ovaj turnir dolazi kao 22. tenisačica svijeta i prva nositeljica.

Igraj na mečeve turnira u Hamburgu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom kolu igrat će protiv australske tenisačice Storm Hunter, 154. na svijetu. S njom se u karijeri jednom susretala i to na počecima karijere na ITF-u u Eastbournu, a tad je slavila Vekić s 2:0 u setovima.

Ništa manje ne očekuje se ni danas od hrvatske tenisačice, koja na ovom turniru ima dosta povoljan ždrijeb do finala. Pobjedom protiv Hunter u drugom kolu bi igrala protiv domaće predstavnice Nome Nohe Akugue, 207. na WTA ljestvici, koja je na turnir u glavni ždrjeb stigla preko pozivnice.

Da bi mogla do dobrog rezultata na turniru pokazatelj je i forma u kojoj igra Vekić u posljednje vrijeme. U Hopman Cupu uspisala je dvije pobjede, a na Wimbledonu je ispala od osvajačice Markete Vondrušove u trećem kolu.

Zato je ranije na turniru u Berlinu, koji je služio kao priprema za Wimbledon, stigla do finala u kojem je bolja bila dvostruka osvajačica Wimbledona Petra Kvitova.

Svakako je Vekić u boljoj formi od današnje protivnice, a Hunter će po svemu sudeći svoju sreću loviti na nekom drugom turniru.

Mjesto, vrijeme, sudac

Hamburg, 15:30 sati

Forma


Donna Vekić – Celine Naef 6:3, 6:4
Donna Vekić – Rebeka Masarova 6:2, 6:1
Donna Vekić – Elise Mertens 2:6, 2:6
Donna Vekić – Marketa Vondrušova 1:6, 5:7
Donna Vekić – Sloane Stephens 4:6, 7:5, 6:4
Storm Hunter – Nadia Podorska 6:1, 1:6, 1:6
Storm Hunter – Xinyu Wang 3:6, 1:6
Storm Hunter – Nao Hibino 6:3, 6:4
Storm Hunter – Elina Avanesyan 7:6, 7:6
Storm Hunter – Mingge Xu 7:5, 6:4

Prethodni međusobni dvoboj

Samo jednom u karijeri su se susrele ove dvije tenisačice, a bilo je to 2016. godina na ITF-u u Eastbournu na travi. Slavila je tad Donna Vekić s 2:0 u setovima.

Prognoza

Vekić je bolja po svemu od današnje protivnice i bilo sve ravno senzaciji da ne prođe danas bez problema.

FOTO: EPA/ISABEL INFANTES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!