Nogomet

Dinamo kreće na europski put, prva prepreka je Astana na Maksimiru

Krešimir Milić • utorak, 25.07.2023.
Dinamo kreće na europski put, prva prepreka je Astana na Maksimiru
Foto: FaH

Nakon poraza od Hajduka, šoka u posljednjoj minut, Modri žele pobjedu pred svojim navijačima na otvaranju europskog puta. Prvu utakmicu igraju danas protiv Astane na Maksimiru…

Nakon pobjede u Superkupu, za Dinamo je uslijedio gorak poraz od najvećeg rivala na maksimirskom travnjaku. Poraz u zadnjoj minuti derbija ostavio je zasigurno rane, ali već davno su ih trebale zacijeliti jer Modre čekaju novi izazovi.

Igraj na Dinamo -Astana na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pred Dinamom je najvažniji period sezone, a to su kvalifikacije za europska natjecanja. Konkretno u ovom slučaju za Ligu prvaka čije skupine su primarni cilj za ovu momčad.

Dinamo se u međuvremenu od derbija i pojačao pa su stigli tako lijevi bek Bogdan Mihajličenko te desno krilo Takuro Kaneko. Prvi će imati i pravo nastupa već protiv Astane u Ligi prvaka, a s njim Bišćan tek treba vidjeti dobiva li ono što mu treba za lijevu stranu.

Iako je po svim procjenama taj, Dinamo se već nekoliko prijelaznih rokova muči s pronalaskom rješenja za lijevi bok, a tu poziciju krpao je dosad veznjak Robert Ljubičić.

Svakako Dinamo ima kvalitetu za proći Astanu, a to bi trebali pokazati i na travnjaku. Baš kako su pokazali i kad su se posljednji put susreli u kvalifikacijama, a tad je Dinamo slavio s ukupnih 3:0.

Što su rekli?

Igor Bišćan, trener Dinama: "Znamo da nas očekuje ozbiljan i neugodan protivnik, neće nam biti lako kao što nije lako niti u jednoj utakmici u Europi. Mi vjerujemo da smo bolja momčad i da ćemo proći dalje. Nakon poraza od Hajduka trebalo nam je dan-dva da dođemo k sebi, ali atmosfera je i dalje dobra."

Grigori Babajan, trener Astane:"Jako dobro smo upoznati sa snagom i svim kvalitetama Dinama. To je momčad koja redovito igra u europskim natjecanjima pa i u Ligi prvaka. Što reći o momčadi koja je prošle sezone u tom natjecanju pobijedila Chelsea. Dinamo je ozbiljna momčad i za nas bi bio praznik kada bi prošli dalje. Znam da smo protiv Dinama igrali prije pet godina, ali od tada su se obje momčadi potpuno promijenile."

Mjesto, vrijeme, sudac

Maksimir, Zagreb, 20 sati

Sudac: Guillermo Cuadra Fernández

Nedostaju

Dinamo: -

Astana: -

Prethodni međusobni dvoboj

Posljednji put su se susreli 2018. godine. Dinamo je tad bio bolju u dvije utakmice i prošao s ukupnih 3:0.

Prognoza

Dinamo je na papiru kvalitetnija momčad, a to će vrlo vjerojatno opravdati i na travnjaku.

Foto: HINA/ Daniel KASAP

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!