Vodeni sportovi

Mađari se namučili s Amerikancima, Španjolska slavila protiv Francuske

HINA, Krešimir Milić • utorak, 25.07.2023.
Mađari se namučili s Amerikancima, Španjolska slavila protiv Francuske

Poznati su u i drugi polufinalisti Svjetskog prvenstva u vaterpolu. Za finale će se boriti Srbija i Crna Gora te Mađarska i Španjolska…

Nakon što su polufinale osigurali Srbija i Crna Gora pobjedama u četvrtfinalu protiv Italije i Grčke, poznat je i drugi polufinalni par. Čini će ga Mađarska i Španjolska koji su bili bolji danas od SAD-a i Francuske.

Igraj na vaterpolo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mađari su se dobro namučili s Amerikancima i na kraju slavili 13:12 (4:4, 3:1, 3:2, 3:5). Ključni trenutak zbio se u drugoj četvrtini kod rezultata 4:4 kada je dosuđen brutalni prekršaj kapetanu SAD-a Benu Hallocku, koji je udario Mađara Martona Vamosa. Uz crveni karton jedinome američkome centru, Mađarskoj je dosuđen petarac i četiri minute igre s igračem više. Mađarska je tada napravila seriju 3:0, no Amerikanci se nisu predavali i poravnali su na 7:7.Mađari ponovno vode s 10-7, a Amerikanci nisu više imali snage ze preokret.

Gergo Zalanki je sa šest golova predvodio Mađare, a Alex Bowen s četiri SAD.

Nije lako bilo ni Španjolcima protiv Francuske, ali slavili na kraju 7:6 (1:2, 1:2, 2:1, 3:1). Aktualni svjetski prvaci izvukli su se protiv Francuza u posljednje dvije četvrtine i uspjeli osigurati mjesto u polufinalu.

Svjetsko prvenstvo vaterpolo:
Mađarska – SAD 13:12
Španjolska – Francuska 7:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!