Nogomet

Zrinjski nije uspio, Slovan nosi prednost iz Mostara

Mihaela Bradovski • srijeda, 26.07.2023.
Zrinjski nije uspio, Slovan nosi prednost iz Mostara
Foto: Denis Kapetanović/PIXSELL

Osim dvoboja između Dinama i Astane, odigrano je još šest susreta drugog pretkola Lige prvaka, a na travnjaku su bili i nogometaši Rendulićevog Zrinjskog...

Zrinjski je ugostio na svom travnjaku Slovan iz Bratislave i upisao je poraz 1:0. Iako Slovaci nisu bili bolji protivnik, iskoristili su jednu priliku i nose prednost na uzvrat. Zrinjski je imao prilika za povratak u utakmicu, ali nije ih iskoristio.

Igraj na utakmice Lige prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trenutak odluke dogodio se u 53. minuti kada je nakon ubačaja s lijeve strane u skoku najviši bio Sharani Zuberu i svladao Marića za 1:0. Taj rezultat ostao je do kraja susreta.

Kod domaćina cijelu utakmicu odigrali su Marko Marić, Tomislav Kiš i Dario Čanađija, Mateja Senića na poluvremenu je zamijenio Slobodan Jakovljević, Antonija Ivančića u 64. minuti nakon ozljede ne potpuno spremni Nemanja Bilbija, Marija Tičinovića u istoj minuti Ivan Jukić te Marija Ćužu u 83. minuti Matija Malekinušić. Kod Slovana Marko Tolić igrao je do 67. minute kada ga je zamijenio Malik Abubakari.

Remi je viđen u Ženevi gdje je Servette ugostio Genk i remizirao 1:1. Belgijci su poveli sredinom prvog poluvremena preko Toluwalasea Arokodarea, a izjednačio je u 78. minuti Steve Roullier.

Panathinaikos je u Košicama stigao do velike gostujuće 3:1 pobjede protiv Dnipra i nosi lijepu prednost na uzvrat u Atenu. U ovom susretu u dresu Panathinaikosa debitirao je i Tin Jedvaj i to nakon što se sredinom prvog dijela ozlijedio Nizozemac Bart Schenkeveld.

Panathinaokos je do pobjede stigao golovima Andraža Šporara, Filipa Đuričića i Fotisa Ioannidisa, a Volodimir Tančik u sudačkoj nadoknadi samo je smanji na 1:3.

U utakmici s malo prilika HJK Helsinki je na svom travnjaku s 1:0 bio bolji od Moldea. Pobjedu Helsinkiju donio je Topi Keskinen golom iz 25. minute.

Žalgiris i Galatasaray su remizirali 2:2 u susretu u kojem su sva četiri gola pala u drugom poluvremenu.

Žalgiris je poveo preko Mathiasa Oyewusija, a preokret Turcima donijeli su Abdulkerim Bardakci i Ibrahim Dervisoglu. Ipak, u sudačkoj nadoknadi Donatas Kazlauskas poravnava, ali ubrzo zarađuje i drugi žuti karton te ga neće biti u uzvratu.

Stipe Vučur odradio je cijelu utakmicu u obrani Žalgirisa.

Kobenhavn je rutinski odradio posao na Islandu te je s 2:0 slavio kod Breidablika. Oba pogotka pala su u prvom dijelu, već u prvoj minuti zabio je Jordan Larsson, a u 32. Rasmus Falk.

Liga prvaka, drugo pretkolo:
Zrinjski - Slovan Bratislava 0:1
Servette - Genk 1:1
Dnipro - Panathinaikos 1:3
HJK Helsinki - Molde 1:0
Žalgiris - Galatasaray 2:2
Breidablik - Kobenhavn 0:2

FOTO: Denis Kapetanović/PIXSELL

Liga prvaka, kvalifikacije

2. pretkolo

HJK Helsinki1:0Molde
Žalgiris Vilnius2:2Galatasaray
Dnipro1:3Panathinaikos
Servette1:1Genk
Zrinjski0:1Slovan Bratislava
Breidablik0:2København
Dinamo4:0Astana
Aris Limassol6:2BATE Borisov
Šerif Tiraspol1:0Maccabi Haifa
Rakow3:2Qarabağ
Klaksvik0:0Häcken
Ludogorec Razgrad1:1Olimpija Ljubljana
Olimpija Ljubljana2:1Ludogorec Razgrad
BATE Borisov3:5Aris Limassol
Panathinaikos2:2Dnipro
Slovan Bratislava2:2Zrinjski
Astana0:2Dinamo
Qarabağ1:1Rakow
Genk4:1 **Servette
Häcken3:4 **Klaksvik
Maccabi Haifa4:1 *Šerif Tiraspol
Molde2:0HJK Helsinki
København6:3Breidablik
Galatasaray1:0Žalgiris Vilnius

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!