Nogomet

Slovenski prvak na teškom iskušenju u Bugarskoj kod starog Dinamovog poznanika

Branimir Korać • srijeda, 26.07.2023.
Slovenski prvak na teškom iskušenju u Bugarskoj kod starog Dinamovog poznanika
Foto: Pixsell

U drugom pretkolu Lige prvaka ljubljanska Olimpija igra protiv Ludogoreca. Bugari su domaćini u prvom susretu i favoriti za prolaz u treće pretkolo...

Ludogorec i Olimpija bore se za prolaz u treće pretkolo Lige prvaka gdje ih čeka dvoboj protiv Žalgirisa ili Galatasaraya. Tu je pak Galatasaray favorit, u prvom susretu ispustio je pobjedu u završnici, ali i 2:2 bi trebao biti dobar rezultat uoči uzvrata u Istanbulu.

Igraj na Ludogorec - Olimpija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

I za Ludogorec i za Olimpiju susreti protiv velikana poput Galatasaraya su veliki motiv i pokušat će napraviti sve da preskoče drugo pretkolo i prođu korak dalje. Gledajući posljednje europske godine, Ludogorec se nameće kao značajan favorit, iskusniji je, pa i kvalitetniji individualno gledano.

Ove sezone Ludogorec je već odradio četiri službene utakmice i pokazao određene slabosti. Poražen je u prvom susretu prvog pretkola Lige prvaka u gostima kod kosovskog Ballkanija koji ga je šokirao i svladao s 2:0, ali u uzvratu su se Bugari ipak konsolidirali i uvjerljivo slavili s 4:0.

I u bugarskom prvenstvu zasad izgledaju dosta šareno. U prvom kolu poraženi su u gostima kod novog prvoligaša Krumovgrada s 3:1, ali su u drugom kolu ugostili Etar i svladali ga s 5:0. Ako je nešto pozitivno, onda je to da su te pobjede stigle u posljednja dva susreta što bi trebalo naznačiti dizanje forme. Ti porazi mogli bi biti povezani i s neigranjem Bernarda Tekpeteya, jednog od glavnih igrača koji nije igrao niti u prvom susretu protiv Ballkanija niti u drugom dvoboju s Krumovgradom. Igrao je u uzvratu s Ballkanijem i protiv Etara te postigao po dva gola.

Olimpija je pak u prvom pretkolu Lige prvaka igrala protiv latvijske Valmiere i slavila je u oba susreta s po 2:1. U slovenskom prvenstvu odradila je jednu utakmicu i to u gostima kod Kopra koji je bio bolji s 2:1.

Ljubljančani si ne smiju dopustiti sličan nastup u Razgradu jer se neće dobro provesti. Ludogorec je posebno opasan na svom travnjaku i moraju izvući aktivan rezultat uoči uzvrata. U uzvratu ih očekuje nešto zatvoreniji, ali i izrazito opasan iz kontri protivnik.

Što su rekli

Ivajlo Petev, trener Ludogoreca: "Pred nama je ozbiljan protivnik i morat ćemo biti u vrlo dobrom izdanju da bi došli do kvalitetnog rezultata. Gledao sam puno Olimpijinih utakmica, zadnjih mjesec i pol imaju novog trenera, ali to je i dalje jako dobra momčad. U njenom rosteru je puno kvalitetnih igrača, ali na kraju će ovisiti o nama koliko ćemo im dopustiti. Ako budemo pravi, proći ćemo."

Joao Henriques, trener Olimpije: "Vruće je, ali navikli smo. U momčadi imamo dosta Brazilaca i Portugalaca, kojima su takve temperature bolje poznate. Travnjak je dobro pripremljeno. Očekujem pravu nogometnu atmosferu i ekipe koje će igrati na pobjedu. Bit će teško, Ludogorec je definitivno favorit. Poštujemo to, ali vjerujemo u svoje sposobnosti, igrat ćemo na pozitivan rezultat, jer pred domaćim navijačima želimo izboriti plasman. Želimo dogurati što dalje u Europi, iako su s druge strane izuzetno kvalitetne momčadi. Ludogorec je posljednjih godina odigrao znatno više takvih utakmica, iza sebe imaju puno europskog iskustva na najvišoj razini, što je određena prednost."

Mjesto, vrijeme, suci

Razgrad, Huvepharma Arena, 20:45

Sudac: Rohit Saggi (Norveška)

Nedostaju

Ludogorec: -

Olimpija: -

Prošli međusobni dvoboj

Bit će ovo prvi međusobni dvoboji ovih protivnika.

Prognoza

Ludogorec je definitivno favorit, ali još momčadi nisu u pravoj formi i tu se krije zamka koja drži cijelu priču otvorenom.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!