Nogomet

Sarajevo nakon lošeg rezultata u Europi ostalo bez trenera, dva Hrvata među kandidatima za klupu

Krešimir Milić • srijeda, 26.07.2023.
Sarajevo nakon lošeg rezultata u Europi ostalo bez trenera, dva Hrvata među kandidatima za klupu
Foto: FaH

Neuspjeh u Konferencijskoj ligi rezultirao je otkazima u Sarajevu, a među njima je i odlazak trenera Mirze Varešanovića. Klub je u potrazi za novim trenerom, a kao kandidati spominju se bivši trener Dinama i Hajduka te bivši strateg Rijeke…

FK Sarajevo razočarao je svoje navijače ispadanjem u prvom pretkolu Konferencijske lige nakon jedanaesteraca od Torpedo Kutasija. Nadali su se Sarajlije da bi u ovoj sezoni klub mogao napraviti veći iskorak u europskim okvirima, ali do toga nije došlo.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zato je došlo do otkaza na više razina. Jedan od sporazumnih raskida s klubom obavio je i trener Mirza Varešanović. U klubu su se nakon priprema i prijelaznog roka nadali boljim rezultatima, zato se sad žele okrenuti borbi za domaće trofeje i prekidu dominacije koju je uspostavio Zrinjski posljednje dvije sezone.

Kandidata za klupu ima nekoliko, a SportSport.ba navodi dva hrvatska trenera među njima. Jedan je bivši trener Dinama i Hajduka, a riječ je o Željku Kopiću. On je bez angažmana od prosinca prošle godine kad se rastao s bugarskim Botevom iz Plodviva.

Drugo hrvatsko ime koje se spominje je ono Dragana Tadića, bivšeg trenera Rijeke i Hrvatskog dragovoljca koji je trenutno zaposlen u Saudijskoj Arabiji, točnije u drugoligašu Al Bukariya. Međutim, kao glavnog kandidata SportSport.ba navodi Husrefa Musemića, bosanskohercegovačkog trenera kojem bi to bio peti put na klupi kluba s Koševa.

HINA/Daniel KASAP

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!