Tenis

Pecotić nastavio u pobjedničkom ritmu u Ekvadoru, slavio protiv petog nositelja

Krešimir Milić • srijeda, 26.07.2023.
Pecotić nastavio u pobjedničkom ritmu u Ekvadoru, slavio protiv petog nositelja
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Hrvatski tenisač bio je bolji u drugom kolu od Australca Sweenyja s 2:0 u setovima. Prvi set je bio borba, a u drugom je Pecotić izdominirao…

Sjajan meč odigrao je 34-godišnji hrvatski tenisač, 611. na svijetu, Matija Pecotić na Challengeru u ekvadorskom Salinasu. Nastavio je u pobjedničkom ritmu koji traje još od kvalifikacija i u glavnom ždrijebu, a pobjedom protiv 230. na ATP ljestvici Danea Sweenyja u drugom kolu osigurao je četvrtfinale ovog turnira na tvrdoj podlozi.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pecotić je protiv petog nositelja turnira slavio sa 7:6, 6:1 u sat i 57 minuta igre.

U prvom setu vodila se prava borba za svaki gem i poen. Kod rezultata 1:1 napravio je Pecotić break i poveo u prvom setu 2:1, ali već u idućem gemu gubi servis. Isto se ponovilo i u iduća dva gema za rezultat 3:3, a idući svoj servis Australac nije izgubio i poveo je 4:3 u prvom setu. Drama se nastavila pri prezultatu 5:5 kad je Pecotić napravio break i poveo 6:5, ali isto radi Australac u idućem gemu i meč odlazi u tie-break.

Obojica su imali dvije set lopte u tie-breku koje su propustili, ali Pecotić ne propušta treću i s 10:8 dobiva u tie-breku za prvi set.

Prijelomni trenutak meča bio je kod servisa Pecotića pri rezultatu 1:1 u drugom setu. Australac je imao tri break lopte i sve tri propustio iskoristiti, a onda Pecotić glatko oduzima njegov servis za 3:1 i do kraja sigurno meč privodi do pobjede.

Pecotića u četvrtfinalu čeka meč protiv još jednog Australca. Protivnik na putu prema polufinalu bit će mu 275. tenisač svijeta Omar Jasika koji je u drugom kolu izbacio prvog nositelja turnira Ekvadorca Emilija Gomeza, 139. tenisača svijeta.

Challenger Salinas, 2. kolo
Matija Pecotić – Dane Sweeny 7:6, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!