Nogomet

Rijeka na Kosovu traži dobar rezultat uoči uzvrata na Rujevici

Mihaela Bradovski • četvrtak, 27.07.2023.
Rijeka na Kosovu traži dobar rezultat uoči uzvrata na Rujevici
Foto: FaH

Nogometaši Rijeke danas igraju prvu utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige u gostima kod Dukagjinija na Kosovu. Riječani žele već u prvom susretu ostvariti dobar rezultat za što mirniji uzvrat...

Rijeka je imala ždrijeb za poželjeti u Konferencijskoj ligi. U drugom pretkolu potencijalni protvnici bili su predstavnici s Kosova i Gibraltara, a treće pretkolo donosi predstavnike Walesa ili Farskih Otoka.

Igraj na Dukagjini - Rijeka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kosovski Dukagjini bio je uspješan u prvom kolu protiv gibraltarske Europe, upisao je prolaz dalje i bit će danas protivnik Riječana. Jakirovićeva momčad u svakom slučaju u ove susrete ulazi u statusu favorita i očekuje prolaz u sljedeću fazu natjecanja.

Prvi susret bit će odigran u Prištini na stadionu Fadil Vokrri, a motivirani domaćin pokušat će iznenaditi Rijeku i upisati zvučnu pobjedu. Slavlje protiv Rijeke bilo bi velika stvar za Dukagjini kojem je ovo debitantski nastup u europskim kupovima.

Protiv Europe je slavio na svom travnjaku 2:1 golovima Shabanija i Zulfijia u susretu u kojem se doista mučio te je pobjedu ostvario pogotkom tek u 96. minuti. U uzvratu na Gibraltaru upisao je novu pobjedu, ovaj put 3:2, Zulfiji je postigao dva pogotka, a Shala jedan.

U tom susretu Dukagjini je ostao bez Bujara Shabanija, iskusnog veznjaka koji je zaradio isključenje i morat će propustiti ovaj dvoboj. Trebalo bi to olakšati posao Jakirovićevoj momčadi, koja je u svakom slučaju favorit.

Rijeka je definitivno kvalitetnija, ima bolje pojedince i momčad, a prvo kolo protiv Rudeša pokazalo je kako se dobro radilo na pripremama. Sada to treba potvrditi i u Europi gdje Riječani žele ulazak u skupinu Konferencijske lige.

Što su rekli

Sergej Jakirović, trener Rijeke: "Ovo što nam slijedi je prvo poluvrijeme. Proučili smo protivnika koji se jako dobro snalazi u run and gun nogometu, odgovara im taj kaos na terenu. Imaju nekolicinu igrača koji mogu improvizirati i moramo biti oprezni. Posebno su opasna krila Merlaku i Zulfiji koji su vrlo brzi i potentni igrači. Nadam se da ćemo biti na pravoj razini, kompaktni i čvrsti u duelima jer nas čeka protivnik koji voli agresivan nogomet."

Mjesto, vrijeme, sudac

Priština, Fadil Vokrri stadion, 20:00

Sudac: Jasmin Sabotić (Luksemburg)

Nedostaju

Dukagjini: Shabani (suspendiran)

Rijeka: Petrovič (ozljeda)

Prošli međusobni dvoboj

Ovi protivnici sastaju se prvi put.

Prognoza

Rijeka ulazi u ovaj susret u statusu favorita i očekuje se njena pobjeda.

FOTO: HINA/Miljenko KLEPAC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!