Nogomet

Vojvodina ima težak posao u drugom pretkolu Konferencijske lige, Ciprani su favoriti

Mihaela Bradovski • četvrtak, 27.07.2023.
Vojvodina ima težak posao u drugom pretkolu Konferencijske lige, Ciprani su favoriti
Foto: Pixsell

U susretu drugog pretkola Konferencijske lige APOEL iz Nikozije na svom travnjaku dočekuje novosadsku Vojvodinu u borbi za prolaz u treće pretkolo...

Ciprani već duže vrijeme u Europi ostvaruju solidne rezultate, momčadi su im pune iskusnih igrača koji imaju iza sebe i dosta europskog iskustva te su dosta neugodan protivnik.

Igraj na APOEL - Vojvodina na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Koliko su neugodni, saznat će danas Vojvodina iz Novog Sada koja gostuje u Nikoziji kod APOEL-a. APOEL je igrao i Ligu prvaka, tamo je prolazio i u četvrtfinale i to u ovom novom sustavu natjecanja, ali zadnjih sezona ipak je malo posustao.

S 28 osvojenih naslova prvaka najtrofejnija je ciparska momčad, ali posljednju titulu osvojio je u sezoni 2018/2019 nakon čega su druge momčadi preuzele primat.

No i dalje APOEL ima dobru ekipu sposobnu svakome stvoriti probleme. Na klupi je iskusni Portugalac Ricardo Sa Pinto koji je tijekom karijere vodio Sporting Lisabon, Crvenu zvezdu, Standard Liege, Legiju, Bragu, Vasco da Gamu i još brojne klubove što pokazuje da u APOEL-u misle ozbiljno.

Vojvodina s druge strane ima mlađi roster i nema toliko uspjeha u Europi. Prošlu sezonu završila je na petom mjestu u srpskoj Superligi i kao posljednja je dohvatila mjesto u europskim kupovima.

Novosađani nisu toliko gubili, sa šest poraza u cijelom prvenstvu bili su odmah iza najbolje momčadi lige Crvene zvezde koja je završila sezonu bez poraza. Međutim Vojvodina je nosila titulu kraljeva remija, upisala ih je čak 15.

Što su rekli

Ricardo Sa Pinto, trener APOEL-a: "Ovdje sam mjesec dana i imam samo pozitivna iskustva s momčadi. Jako sam zadovoljan igračima koji jako dobro upijaju moje ideje, definitivno ćemo nastaviti značajno napredovati. Protivnika smo prostudirali, Vojvodina je veliki klub, ali naš cilj je jasan, želimo u skupinu Konferencijske lige,"

Radoslav Batak, trener Vojvodine: "Prethodnih tjedan dana puno smo pričali o protivniku i svima je jasno da igramo protiv kvalitetne momčadi koja ima veliko iskustvo u kvalifikacijama za europska natjecanja, grupnu fazu, pa i Ligu prvaka, te da ima tri, četiri puta veći budžet od nas. Ova prva utakmica je jako bitna i to sam naglasio i nekako smo tijekom priprema stalno razmišljali o APOEL-u i ovo je veliki izazov i prilika za nas. Uz sve te njihove karakteristike, vjerujem u naš tim i našu kvalitetu. Neće nam biti lako, ali moramo biti hrabri i disciplinirani i ne bojati se protivnika i vjerujem da u prvih 20, 25 minuta moramo biti iznad svoje razine. Bitno je biti koncentriran i fokusiran na početku jer to može odrediti daljnji razvoj. Čekaju nas i teški vremenski uvjeti pa moramo biti na maksimalnoj razini kako bismo odgovorili na sve te izazove."

Mjesto, vrijeme, suci

Nikozija, Neo GSP Stadium, 19:00

Sudac: Don Robertson (Škotska)

Nedostaju

APOEL: -

Vojvodina: -

Prošli međusobni dvoboj

Ovi protivnici još se nisu susretali.

Prognoza

APOEL je favorit u prvom susretu, dosta toga mu govori u prilog i očekuje se njegova pobjeda.

FOTO: Bane T. Stojanovic/ATAImages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!