Nogomet

Sprema li se golijada? LASK i Rapid započinju austrijsku Bundesligu

Krešimir Milić • petak, 28.07.2023.
Sprema li se golijada? LASK i Rapid započinju austrijsku Bundesligu

Sezonu su započeli visokim pobjedama u kupu, a prošlu sezonu dijelilo ih je jedno mjesto i deset bodova. LASK je u novu sezonu ušao s novim trenerom i ponovno golgeterski raspoloženim Ljubičićem…

Razlika između LASK-a i Rapida na kraju prošle sezone bila je deset bodova, a LASK je završio na trećem dok je Rapid sezonu zaključio na četvrtom mjestu. U novu sezonu ulaze otvaranjem prvog kola austrijske Bundeslige danas od 20:30 sati.

Igraj na LASK – Rapid na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

LASK je ovog ljeta imao i određene kadrovske promjene, a najvažnija je ona na klupi koju je preuzeo Thomas Sageder. Bivši pomoćnik Olivera Glasnera iz Wolfsburga, započeo je s LASK-om mandat pobjedom u službenoj utakmici. Slavili su u kupu protiv niželigaša Röthis sa 6:0, a među strijelce i asistente upisao se hrvatski napadač Marin Ljubičić.

Nagovijestio je tako i Ljubičić da bi mogao ponoviti golgeterski niz kakav je imao prošle godine kad se priključio LASK-u. Prošlu sezonu zaključio je s 33 nastupa te 16 golova i dvije asistencije.

Potpisali su u LASK-u i devet novih igrača ovog ljeta, a sve to da bi izdržali borbu u više natjecanja za koja participiraju na početku sezone.

Sezonu je LASK već otvorio pobjedom, a isto je započeo i bečki Rapid. Momčad Zorana Barišića slavila je u kupu sa 7:0 protiv bečkog niželigaša Donaufelda.

Sve to je najava da bi danas mogli gledati susret s više golova na obje strane na otvaranju austrijske Bundeslige.

Što su rekli?

Zoran Barišić, trener Rapida:"Raspoloženje unutar momčadi i kluba je odlično. Idemo sutra u utakmicu s ovim pozitivnim osjećajem. Momčad je dobro raspoložena pa od svakog pojedinca očekujem puno."

Mjesto, vrijeme, sudac

Raiffeisen Arena, Linz, 20:30 sati

Sudac: Christian-Petru Ciochirca

Nedostaju

LASK Linz: Anslem, Ba, Taoui, Wiesinger (ozljede)

Rapid Beč: Bajić, Pejić (ozljede)

Prethodni međusobni dvoboj

Posljednji međusobni dvoboj igrali su u svibnju, a završilo je remijem 1:1.

Prognoza

Na otvaranju prvenstva prednost bi mogla ići na stranu domaćina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!