Nogomet

Sprema li se golijada? LASK i Rapid započinju austrijsku Bundesligu

Krešimir Milić • petak, 28.07.2023.
Sprema li se golijada? LASK i Rapid započinju austrijsku Bundesligu

Sezonu su započeli visokim pobjedama u kupu, a prošlu sezonu dijelilo ih je jedno mjesto i deset bodova. LASK je u novu sezonu ušao s novim trenerom i ponovno golgeterski raspoloženim Ljubičićem…

Razlika između LASK-a i Rapida na kraju prošle sezone bila je deset bodova, a LASK je završio na trećem dok je Rapid sezonu zaključio na četvrtom mjestu. U novu sezonu ulaze otvaranjem prvog kola austrijske Bundeslige danas od 20:30 sati.

Igraj na LASK – Rapid na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

LASK je ovog ljeta imao i određene kadrovske promjene, a najvažnija je ona na klupi koju je preuzeo Thomas Sageder. Bivši pomoćnik Olivera Glasnera iz Wolfsburga, započeo je s LASK-om mandat pobjedom u službenoj utakmici. Slavili su u kupu protiv niželigaša Röthis sa 6:0, a među strijelce i asistente upisao se hrvatski napadač Marin Ljubičić.

Nagovijestio je tako i Ljubičić da bi mogao ponoviti golgeterski niz kakav je imao prošle godine kad se priključio LASK-u. Prošlu sezonu zaključio je s 33 nastupa te 16 golova i dvije asistencije.

Potpisali su u LASK-u i devet novih igrača ovog ljeta, a sve to da bi izdržali borbu u više natjecanja za koja participiraju na početku sezone.

Sezonu je LASK već otvorio pobjedom, a isto je započeo i bečki Rapid. Momčad Zorana Barišića slavila je u kupu sa 7:0 protiv bečkog niželigaša Donaufelda.

Sve to je najava da bi danas mogli gledati susret s više golova na obje strane na otvaranju austrijske Bundeslige.

Što su rekli?

Zoran Barišić, trener Rapida:"Raspoloženje unutar momčadi i kluba je odlično. Idemo sutra u utakmicu s ovim pozitivnim osjećajem. Momčad je dobro raspoložena pa od svakog pojedinca očekujem puno."

Mjesto, vrijeme, sudac

Raiffeisen Arena, Linz, 20:30 sati

Sudac: Christian-Petru Ciochirca

Nedostaju

LASK Linz: Anslem, Ba, Taoui, Wiesinger (ozljede)

Rapid Beč: Bajić, Pejić (ozljede)

Prethodni međusobni dvoboj

Posljednji međusobni dvoboj igrali su u svibnju, a završilo je remijem 1:1.

Prognoza

Na otvaranju prvenstva prednost bi mogla ići na stranu domaćina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!