Nogomet

Leko: 'Pun stadion? To je fenomen, trebala bi biti prava utakmica u pravoj atmosferi'

Krešimir Milić • petak, 28.07.2023.
Leko: 'Pun stadion? To je fenomen, trebala bi biti prava utakmica u pravoj atmosferi'
Foto: Pixsell

Hajduk će na rasprodanom Poljudu dočekati Rijeku u derbiju 2. kola SuperSport HNL-a. Utakmicu je najavio trener Ivan Leko…

Dva dana prije utakmice Hajduk je objavio kako će Riječane dočekati na rasprodanom Poljudu 2. kolu SuperSport HNL-a. Pun Poljud uvijek je garancija prave nogometne atmosfere, a u takvoj će se igrati Jadranski derbi. Hajduk dočekuje Rijeku još uvijek na krilima pobjede u derbiju na Maksimiru protiv Dinama u 1. kolu SuperSport HNL-a.

Igraj na Hajduk-Rijeka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Iza nas je velika utakmica, velika pobjeda. Emocije, zadovoljstvo, sreća, ponos, ali idući dan se probudiš i život ide dalje. U sportu kada ti je lijepo znaš da je kratko, a isto je i kada je loše. Dobro treniramo, u puno stvari želimo biti bolji, dominantniji. Jako se veselimo novoj utakmici ", rekao je trener Hajduka Ivan Leko, a potom se dotakao rasprodanog stadiona.

"To je fenomen, nemoguća priča, u ovako malom gradu da ti pet dana prije ne možeš doći do karte. To je priča svih priča, svi na to moramo biti ponosni. To nam stvara i dodatnu odgovornost da budemo pravi i reagiramo na najbolji način."

Bilo je i pitanja može li rasprodan stadion biti dodatni pritisak.

"Čovjek treba biti sretan da si u takvoj situaciji. Trebamo biti ponosni i zahvalni ljudima i svima što se stvorila lijepa, jedinstvena priča."

Koliko su novi igrači bliže prvom sastavu?

"Obično treba četiri do šest tjedana za dovesti igrača u dobru formu, ali nekad se treba i zakockati. Vidjet ćemo. Sigurno su bolji nego prije tjedan dana, ali lošiji nego što će biti za tjedan ili dva. Želimo igrati s 15-16 igrača."

Ferro je kiksao u Zagrebu tijekom derbija, a iz njegove greške pao je gol. O tome je s njim razgovarao i Leko nakon utakmice.

"Pričamo puno svaki dan. Atmosfera je ugodna, radna. Dobre su relacije među igračima i sa stožerom. Nažalost, greške se događaju, a na sreću njegovu i našu mi smo pobijedili i tu grešku nismo platili skupo."

Prokomentirao je igru Rijeke.

"Oni su dobri. Znaju što igraju. Vjeruju u sebe. Gledali smo ih. Ne očekujem prevelika iznenađenja. Rijeka igra uvijek isto, mi igramo slično. Trebala bi biti prava utakmica u pravoj atmosferi."

Jakirović je slavio u njihova dva trenerska dvoboja.

"Nema to veze, to je utakmica Hajduka i Rijeke. U Splitu smo imali šansi, gubimo 0:2, na kraju smo mogli izjednačiti. Jako smo motivirani, kao što je Rijeka uvijek motivirana protiv nas. Neka bude sve sportski, hrabro, muški."

Dva dana nakon utakmice s Hajdukom igrat će Rijeka uzvrat Konferencijske lige.

"To je njihova stvar. Mi se ne bavimo s tim. Ne treba nam nitko reći koliko njima znači utakmica s Hajdukom. Znači i nama. U nedjelju moramo pokazati da možemo biti dobri."

Raduje ga veća konkurencija u momčadi.

"To je dobro. Složit ću najbolje kako to mislim. Lijepo je doći svaki dan na trening i vidjeti da momci vjeruju i da svatko želi biti dio ekipe. Baza je tu, ali još postoje neke stvari koje želimo korigirati."

Odgovorio je i koliko su Kalinić i Elez blizu povratka.

"Puno smo puta pričali koliko nam fale, kvalitetom i stavom. Dino nam isto fali. Nadam se da će što prije doći do svog nivoa."

Na kraju se i osvrnuo na odgodu Osijeka.

"To je njihovo pravo. Vjerujem da je sve kako treba biti. Drago mi je da su svi hrvatski klubovi pobijedili. To je dobro za hrvatski nogomet" zaključio je Leko.

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!