Nogomet

Dinamo na krilima odlične predstave protiv Astane ide po bodove u Pulu

Branimir Korać • subota, 29.07.2023.
Dinamo na krilima odlične predstave protiv Astane ide po bodove u Pulu
Foto: FaH

U susretu drugog kola SuperSport HNL-a Dinamo gostuje u Puli kod Istre 1961. Istra će pokušati iznenaditi, ali Dinamo nema pravo na kiks...

Poraz od Hajduka u prvom prvenstvenom kolu nije uzdrmao maksimirske temelje. Dinamo je već protiv Astane pokazao snagu i kvalitetu te ako bude na toj razini i u ovom susretu, Istra neće imati previše šanse. Međutim već smo naučili da u Dinamovoj kvaliteti igre postoji razlika u Europi i HNL-u stoga treba očekivati tešku utakmicu protiv motiviranog protivnika.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako je poražen od Hajduka, Dinamo nije izgledao loše u tom susretu. Dapače, stvorio je dovoljno prilika, ali realizacija je zakazala. Posebno blizu pogotku bio je kod 2:0 u drugom dijelu kada Bruno Petković nije realizirao kazneni udarac.

Igor Bišćan već je najavio kako će biti promjena u sastavu u odnosu na dvoboj protiv Astane i Hajduka. Bišćan će pokušati osvježiti momčad, ali da svejedno ne ostavi traga na igri i s tim igračima na rezultatu i igri.

Isto tako za Pulu su krenuli novopristigli Bogdan Mihajličenko i Takuro Kaneko. Mihajličenko je već dobio priliku u susretu proti Astane, a Kaneko, koji je tu utakmicu gledao s tribina.

Istra 1961 je u sezonu krenula s dosta promjena u rosteru, tu je i Mislav Karoglan kao novi trener koji je promijenio način igre kojim je Istra dosad igrala.

Krenuo je gostujućim remijem protiv Lokomotive u kojem je Lovro Majkić ponovno bio sjajan. Večeras će imati dosta posla i morat će biti pravi.

Što su rekli

Mislav Karoglan, trener Istre 1961: "Prva domaća utakmica ove sezone kojoj se radujemo, s nestrpljenjem očekujemo ovaj izazov. Dobro smo trenirali, imamo dobru atmosferu i vjerujem da ćemo se predstaviti u dobrom svjetlu na prvoj domaćoj utakmici. Dinamo očekujem u najjačem sastavu, vidim da su u respektabilnoj formi i ne vjerujem da oni imaju što kalkulirati, radi se o must win situaciji za njih. Mislim da mi imamo dobru ekipu, sad smo ekipirali i zadnju liniju. Ono što mi je bitno da znamo kroz sve faze igrati, da imamo jasan cilj i da budemo spremni."

Igor Bišćan, trener Dinama: "Vjerojatno će suparnik biti tvrd i organiziran, posebno kada će se braniti kako to obično i bude u utakmicama HNL-a. Neće biti jednostavno, gostovanja u Puli uvijek su zahtjevna i siguran sam da će biti i ovo. Ali, znamo što nam je cilj, idemo u Pulu po tri boda. Neki igrači više nisu tamo, vidjet ćemo kako će izgledati. Teško je na osnovu nekoliko pripremnih utakmica to procijeniti. Sigurno je da ćemo igrati protiv tvrdog, organiziranog i čvrstog suparnika koji će napraviti sve da nam oteža posao. Još je teško procijeniti koliko je ova Istra dobra i kakva je u odnosu na prošlu sezonu. Kako god bilo, budemo li na svojoj razini, puno više će se pitati nas nego suparnika.""

Mjesto, vrijeme, suci

Pula, Aldo Drosina, 21:00

Sudac: Duje Strukan (Split)

Nedostaju

Istra 1961: Kadušić (nespreman), Marešić (suspenzija)

Dinamo: -

Prošli međusobni susret

Prošli dvoboj ova dva protivnika odigran je u Puli, a u tvrdoj utakmici nije bilo pogodaka.

Prognoza

Dinamo je osjetan favorit i ako se pokaže u pravom izdanju, bit će blizu pobjedi.

FOTO - Damir Senčar, HINA

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!