Tenis

Martić: 'Drago mi je što je moj rodni grad dobio domaćinstvo skupine Davis Cupa'

Branimir Korać • subota, 29.07.2023.
Martić: 'Drago mi je što je moj rodni grad dobio domaćinstvo skupine Davis Cupa'

Turnir prvog kruga završnice Davis Cupa 2023. u Splitu prilika je za promociju sporta i države, te će Vlada Republike Hrvatske podržati organizaciju tog događaja. Također, igranje reprezentacije u domaćem ambijentu prilika je za navijače da podrže tenisače i pomognu im da izbore odlazak na završni turnir u Malagu u studenom...

To je sukus konferencije za novinare koja je povodom održavanja turnira Davis Cupa (dvorana Gripe, od 12. do 17. rujna) priređena u Umagu, na turniru Plava Laguna Croatia Open. Ovog tjedna službeno je potvrđen Split kao domaćin i pripreme su već sada u punom zamahu, a krenula je i prodaja ulaznica.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Drago mi je da je Hrvatski teniski savez dobio domaćinstvo Davis Cupa i turnira koji će se održati u Splitu. Vlada je naravno prepoznala značenje ovog događaja za Republiku Hrvatsku i podržat će ga s pola milijuna eura. Nastavit ćemo i dalje podržavati, jer sport je iznimno važan – od 2018. uložili smo u velike događaje oko 25 milijuna eura", rekla je među ostalim ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić istaknula je:

"Velika je stvar da će se jedan od turnira završnice igrati u Hrvatskoj i sretni smo da će to biti u Splitu. ITF i Emotion Group su prepoznali da možemo biti dobri domaćini grupne faze. To je velika prilika i naše veliko zadovoljstvo da će takav događaj biti u Hrvatskoj, zatim da našim navijačima omogućimo da uživo prate ovako vrhunsko natjecanje, te da naši igrači imaju priliku igrati pred svojom publikom. To doprinosi velikoj promociji Hrvatske u svakom pogledu: od tenisa, sporta i grada do države. Naravno, vjerujemo da će ovo natjecanje pridonijeti popularizaciji i dovesti više djece u tenis, čemu se veselimo. Pozivam sve naše navijače da dođu na spektakl u Splitu."

Johannes Schreiner vodeća je osoba iz Emotion Groupa zadužena za organizaciju turnira u Splitu:

"Radujemo se još jednoj organizaciji Davis Cupa, nakon što smo prethodno sudjelovali na taj način u susretima u Austriji i Njemačkoj. Sretni smo što smo mogli objaviti da će se turnir održati u Splitu. Skupina će biti atraktivna, s jakim sudionicima. Prije dva dana smo objavili početak prodaje ulaznica i idemo dalje s organizacijom."

Ulaznice se mogu kupiti na poveznici, a hrvatski tenisači računaju na pomoć navijača, kako je to i uobičajeno u ovom natjecanju.

"Ovo je prvi put da u grupnoj fazi prvog kruga završnice imamo priliku igrati kod kuće. Posljednje dvije sezone bili smo u Italiji. To me jako veseli, osim što je to moj rodni grad mogućnost je da nas naši navijači podrže. Ove godine bili smo domaćini u Rijeci, no sada nam se pruža šansa da u grupnoj fazi izborimo plasman na neko od prva dva mjesta i time ostvarimo plasman na završnicu u Malagu", rekao je izbornik Vedran Martić, koji treba prijaviti sastav do 14. kolovoza. Odgovarajući na novinarsko pitanje dodao je: "Kad bih sada morao prijaviti sastav u njemu bi bili Borna Ćorić, Borna Gojo, Dino Prižmić, Ivan Dodig i Mate Pavić. Prema pravilima, 14. kolovoza moram prijaviti petoricu, ali uoči početka mogu zamijeniti trojicu igrača", rekao je Martić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!