Nogomet

Brondby traži pobjedu za savršen ulazak u sezonu, Odense popravlja dojam sa starta

Mihaela Bradovski • nedjelja, 30.07.2023.
Brondby traži pobjedu za savršen ulazak u sezonu, Odense popravlja dojam sa starta
Foto: EPA

Prošlog tjedna počela je nova sezona danskog nogometnog prvenstva, a ovog vikenda na rasporedu je drugo kolo. Brondby na svom travnjaku dočekuje Odense...

Nakon završetka prošle sezone u kojoj su i Brondby i Odense očekivali više, u novoj sezoni pokušat će doći do boljeg rezultata. Brondby uvijek ima visoke ciljeve, želju za boriti se za titulu prvaka, međutim prošle sezone bio je daleko od toga.

Igraj na Brondby - Odense na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sezonu je završio na petom mjestu s 15 bodova manje od prvaka Kopenhagena, a ne samo da nije bio u utrci za naslovom prvaka, već je ostao i bez plasmana u europske kupove. Četvrtoplasirani Viborg u konačnici mu je bježao sedam bodova.

Odense je imao još lošiju sezonu, on nije uspio niti izboriti Ligu za prvaka već je završio u donjem domu u Ligi za ostanak. Ostanak u ligi ipak nije bio upitan, imao je zalihu bodova iz regularnog dijela sezone, ali je i u toj fazi natjecanja skupio dovoljno bodova te u konačnici završio odmah iza Midtjyllanda.

Međutim i Odense je propustio borbu za Europu, samo je Midtjylland otišao u doigravanje za Konferencijsku ligu, a u Odenseu su se posvetili novoj sezoni kako bi bili uspješniji nego u prošloj sezoni.

U prvom kolu nove sezone Odense je ugostio na svom travnjaku Randers i morao se zadovoljiti remijem 2:2 iako je bio bolji protivnik i bliži pobjedi. Golovima Ramija Al Hajja i Mohameda Buye Turaya vodio je s 2:1 do 95. minute kada su gosti pogodili za konačnih 2:2. I po prilikama Odense je izgledao bolje, međutim to mu je u konačnici malo značilo.

Brondby je na startu ipak bio uspješan, gostovao je kod Silkeborga i upisao je pobjedu 2:1. Gubio je već od pete minute, ali uspio je doći do preokreta pogocima Nicolaija Vallysa i Hakona Evjena. Do kraja susreta opasno je živio, domaćin je pritisnuo, ali pobjeda je pripala gostima.

Što su rekli

Hakon Evjen, igrač Brondbyja: "Stadion je rasprodan i bit će sjajno igrati pred tolikim brojem svojih navijača. Jedva čekamo početak i siguran sam da ćemo dati sve od sebe u ovom susretu. Nakon pobjede u gostima kod Silkeborga, igramo prvu domaću utakmicu, a to uvijek dodatno pojačava atmosferu. Što se mene tiče, ako budem na klupi, neće biti problem, najvažnija su tri boda, a ja ću biti spreman u svakom trenutku pomoći."

Charly Nouck, igrač Odensea: "Očekujem jako tešku utakmicu, moramo biti bolji u obrani i na tome smo puno radili tijekom ovog tjedna. Mislim da izgledamo sve bolje i obrambeno i napadački, možemo biti jako opasni. Moramo pronaći način kako doći do pogotka i siguran sam da ćemo onda imati velike šanse za tri boda."

Mjesto, vrijeme, suci

Brondby, Brondby Stadion, 18:00

Sudac: Jakob Alexander Sundberg

Nedostaju

Brondby: -

Odense: -

Prošli međusobni dvoboj

Prošli dvoboj ove momčadi odigrale su prošle sezone u Odenseu, a završilo je 1:1. Ohi Omoijuanfo doveo je goste u vodstvo, a izjednačio je u 82. minuti Emmanuel Sabbi. Na prošlom gostovanju kod Brondbyja, Odense je poražen 2:0.

Prognoza

Brondby ulazi kao favorit u ovaj dvoboj i pokušat će otvoriti sezonu s dvije pobjede. Odense sigurno neće biti jednostavan protivnik, ali domaćin je favorit.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!