Nogomet

Zahuktali Osječani dolaze u goste Rudešu, novi težak posao za Prosinečkog i igrače

Mihaela Bradovski • nedjelja, 30.07.2023.
Zahuktali Osječani dolaze u goste Rudešu, novi težak posao za Prosinečkog i igrače
Foto: FaH

Novi član SuperSport HNL-a, Rudeš, ima jako težak početak sezone. Nakon poraza na gostovanju kod Rijeke, sada mu u goste dolazi Osijek koji je odlično otvorio novu sezonu...

Rudeš se još slaže i uhodava, a raspored je nemilosrdan. Prva dva kola donijela su mu susrete protiv hrvatskih predstavnika u Europi koji su već sada tjelesno u jako dobrom stanju. Rijeka ga je svladala s visokih 4:0, a Osijek prijeti i neće biti jednostavno igrati protiv njega.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U Rijeci se vidjelo da postoji razlika u kvaliteti i da je pred Robertom Prosinečkim još puno posla. Međutim to nimalo ne čudi s obzirom na brojne promjene koje je Rudeš doživio ovog ljeta. Veliki broj igrača je došao, najveći dio momčadi još nikada nije imao dodira s najvišim hrvatskim rangom stoga Rudešu treba vremena.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se postaviti u Kranjčevićevoj u svom prvom domaćem susretu. I Osijek je kvalitetniji, ali ima svojih problema s izostancima. Rudeš će trebati čvrstu i jako dobru igru da bi imao nekakve šanse u ovom susretu.

Unatoč uvjerljivom porazu Rudeš je pokazao i neke dobre i zanimljive strane, dolazio je pred vrata Rijeke, nije se samo branio, ali nije uspio doći do pogotka. U fazi obrne bilo je propusta i poklona kakve protivnici poput Rijeke znaju iskoristiti.

Slično bi moglo biti i protiv Osijeka stoga Rudeš mora pronaći način kako smanjiti broj pogrešaka, inače bi mogao teško stradati.

Osijek je sjajno otvorio sezonu, pomeo je kod kuće Slaven Belupo s čak 6:1, a u drugom susretu, prvom europskom, slavio je s 1:0 protiv ZTE-a.

Što su rekli

Vedran Jugović, igrač Osijeka: "Imamo još snage, dobro smo se pripremali i fizički smo potpuno spremni. Igrači s klupe uvijek donesu kvalitetu više, a to je dobro pred ovu utakmicu u kojoj također tražimo pobjedu. Znali smo da ćemo imati težak i zgusnut raspored stoga smo odmah nakon ZTE-.a krenuli s pripremama za Rudeš."

Tomislav Srbljinović, igrač Rudeša: "Igrači su se okrenuli novoj utakmici, sigurno da nije ugodno nakon visokog poraza, ali novi tjedan donosi novu utakmicu i priliku za dokazivanjem i igrači su spremni za to bez obzira na ono što se dogodilo prošlog vikenda. Možemo očekivati Rudeš koji je rastrčan, borben i željan dokazivanja. Svjesni smo da igramo protiv jako dobre momčadi, ali želimo ostvariti pozitivan rezultat i dat ćemo sve od sebe da do njega dođemo."

Mjesto, vrijeme, sudac

Zagreb, Kranjčevićeva, 18:45

Sudac: Mario Zebec (Cestica)

Nedostaju

Rudeš: Mihaljević, Liklin (ozljede)

Osijek: Barišić, Guedes, Bralić, Žaper, Mikolčić (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

Posljednji dvoboj ove dvije momčadi imale su prije dvije godine u osmini finala Kupa. Osijek je u gostima slavio s 2:0 golovima Fiolića i Miereza.

Prognoza

Osijek je favorit u ovom susretu i sve osim njegove pobjede bit će iznenađenje.

FOTO - HINA, ua

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!