Ostali sportovi

Hrvatska s pet odličja završila nastup na EYOF-u u Mariboru

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 30.07.2023.
Hrvatska s pet odličja završila nastup na EYOF-u u Mariboru

Predajom zastave Europskih olimpijskih odbora (EOO) idućem domaćinu Skoplju i gašenjem olimpijskog plamena u Mariboru je završeno 17. izdanje Europskog olimpijskog festivala mladih (EYOF)...

Od 23. do 29. srpnja na najvećem sportskom natjecanju mladih sportašica i sportaša od 14 do 18 godina Starog kontinenta nastupilo je više od 3600 predstavnika 48 država. Natjecali su se u 11 sportova i sportskih grana.

Hrvatske uzdanice, njih ukupno 74, nastupile su u osam sportova, te osvojile pet medalja - tri zlatne i dvije srebrne - za vrlo respektabilno 15. mjesto na ljestvici država koje su osvajale odličja. Tri kolajne stigle su iz atletike - dvije zlatne koje su osvojile Vita Barbić (koplje) i Mia Wild (100 m prepone) te srebrna Janka Kišaka (110 m prepone). Po jednu zlatnu i srebrnu medalju osvojili su džudaši - Jana Cvjetko u ženskoj kategoriji do 66 kg okitila se najsjajnijim, dok je Luka Katić u muškoj inačici iste težinske kategorije zbog ozljede koljena predao finalni dvoboj te ostao srebrni.

Stjegonoše na otvaranju EYOF-a bili su Jana Cvjetko i Janko Kišak, a na svečanosti zatvaranja - Mia Wild i Luka Katić.

Predsjednik Europskog olimpijskog odbora (EOO) Spyros Capralos zahvalio je sportašima, organizatorima i volonterima na uloženom trudu za uspjeh mariborskog EYOF-a, predajući EOO-ovu zastavu gradonačelnici Skoplja Daneli Arsovskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!