Nogomet

Dinamo želi osvojiti jubilarni 20. 'Ramljak': 'Na ovim utakmicama se možemo usporediti s ostalima u Europi'

Krešimir Milić • ponedjeljak, 31.07.2023.
Dinamo želi osvojiti jubilarni 20. 'Ramljak': 'Na ovim utakmicama se možemo usporediti s ostalima u Europi'
Foto: gnkdinamo.hr

Predstavnici Dinama najavili su ovogodišnje izdanje turnira Mladen Ramljak. Na ovogodišnji turnir dolaze Manchester United, Monaco, Udinese, Flamengo, Feyenoord i drugi…

Dinamo će ove godine organizirati 20. Memorijalni turnir Mladen Ramljak, turnir za juniore na koji često dolaze europski velikani. Uoči turnira na konferenciji za medije turnir su najavili ambasador turnira i bivši vratar Dinama Ivan Kelava, trener juniora Dinama Ivica Banović te kapetan Dinamovih juniora Vito Čaić.

Prvi put u povijesti na turnir će doći jedan engleski klub, a to će biti Manchester United. U skupini A će se, uz organizatora Dinamo, nadmetati Monaco, Udinese i Manchester United dok skupinu B čine Flamengo iz Rio de Janeira, Feyenoord, Rapid Beč i Brugge.

U svih 20 izdanja od 2003. godine, uključujući i ovogodišnji jubilarni turnir, nastupilo je čak 75 različitih klubova ili reprezentacija, i to iz 34 zemlje s 5 kontinenata.

U tom je razdoblju sudjelovalo čak 10 klupskih kontinentalnih prvaka od kojih šest osvajača UEFA Kupa/Lige prvaka, dva pobjednika znamenitog natjecanja Copa Libertadores u Južnoj Americi kao i dva osvajača azijske Lige prvaka. Na turniru je ujedno nastupilo 15 različitih klubova iz pet najjačih europskih nacionalnih liga.

Turnir kreće 3. kolovoza, a sve utakmice bit će dostupne za gledanje na platformi Dinamo+, novoj klupskoj televiziji.

"Izuzetna mi je čast što sam izabran ambasadorom ovog velikog turnira. Nekad sam ga i sam igrao pa moram stvarno reći da je to prilika našim juniorima da se iskažu u jakoj konkurenciji. To im je izuzetna prilika i da se prikažu trenerima prve momčadi. Stvarno je velika čast biti dio ovog turnira, a Dinamu želim sreću na turniru i da osvoje kao što je to moja generacija osvojila", rekao je Kelava.

Banović je preuzeo juniore Dinama ovog ljeta, a oni su prošle sezone osvojili u dramatičnoj završnici prvenstvo za koje su se borili s Hajdukom.

"Prevladava osjećaj velikog zadovoljstvo što uopće vodim Dinamove juniore. Nisam igrao na Ramljaku, ali ću biti trener. Cilj je pobijediti svaku sljedeću utakmicu. Zadovoljan sam s momčadi. Rade stvarno maksimalno ozbiljno."

Čeka ih i juniorska Liga prvaka, a ovakav turnir može biti dobar uvod.

"Mislim da ćemo kroz ove utakmice imati nekakav uvid u kvalitetu protivnika europskog formata. Znat ćemo i gdje smo mi pa možemo se usporediti i neke stvari popraviti, a neke pohvaliti. Imat ćemo utakmice visokog intenziteta. Četiri utakmice u četiri dana su veliki test."

Čaić je igrao i prošle godine turnir, a ove će biti kapetan.

"Imao priliku igrati Ramljak prošle godine, ali nažalost izgubili smo u finalu. Dinamo nije osvojio Ramljak od 2015. godine tako da imamo veliku želju, a imali bi je i inače, da ga osvojimo. Ovo mi je u Dinamu 11. sezona i svih godina gledaš Ramljak pa razmišljaš kako će biti kad ga zaigraš. Jednom sam imao priliku iskusiti, a ove će biti još veći naboj. Ne mogu garantirati rezultat, ali mogu u ime svih da ćemo dati sve od sebe. Ovo prilikom pozivam navijače da nas dođu podržati u što većem broju."

Foto: GNK Dinamo

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!