Tenis

Duje Ajduković izborio prolaz u glavni ždrijeb turnira u Njemačkoj

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 31.07.2023.
Duje Ajduković izborio prolaz u glavni ždrijeb turnira u Njemačkoj

Hrvatski tenisač Duje Ajduković izborio je prolaz u glavni ždrijeb turnira u Luedenscheidu. Ajduković je u finalu kvalifikacija svladao Nijemca Kaija Wehnelta...

Duje Ajduković postavljen je za prvog nositelja kvalifikacija Challengera u Luedenscheidu, a uspješno je odradio posao u toj fazi turnira i prošao je u glavni ždrijeb.

Igraj na turnir u Luedenscheidu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nijemac Kai Wehnelt bio mu je posljednja prepreka na putu do glavnog turnira, a Ajduković ga je svladao u tri seta nakon dva sata i deset minuta borbe.

U prvom setu Wehnelt se dva puta vraćao iz breaka zaostatka, ali treći break u devetom gemu za 5:4 osigurao je Ajdukoviću set sa 6:4.

I u završnici drugog seta pala je odluka, samo ovaj put na drugu stranu. Tu je Nijemac poveo s 5:3 i nakon toga mirno dovršio set.

Pobjednik je odlučen u trećem setu gdje je Wehnelt zadao prvi udarac i poveo s 2:1 uz break, ali Ajduković nakon toga niže četiri gema i odlazi do pobjede. Na servisu za meč vodila se velika bitka, ali hrvatski tenisač iskoristio je petu meč loptu.

Potencijalni protivnici u prvom kolu su mu Španjolac Roca Batalla, peti nositelj Maximilian Marterer, Argentinac Rodriguez Taverna, Dominikanac Hardt, Jozef Kovalik ili domaći igrač s pozivnicom Louis Wessels.

Challenger Luedenscheid, finale kvalifikacija:
Duje Ajduković (Hrvatska, 1) - Kai Wehnelt (Njemačka) 6:4, 3:6, 6:3

FOTO: Luka Mladinić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!