Nogomet

Olimpija motivirana rezultatom iz Bugarske ide po prolaz protiv Ludogoreca

Krešimir Milić • utorak, 01.08.2023.
Olimpija motivirana rezultatom iz Bugarske ide po prolaz protiv Ludogoreca

Slovenci su uspjeli proći u Bugarskoj bez poraza i sad već ozbiljnije razmatraju iduće pretkolo. No s obzirom na iskustvo Ludogorec je i dalje blagi favorit u uzvratu…

Pomalo iznenađenje je bio remi 1:1 Ludogoreca i Olimpije u prvom susretu 2. pretkola Lige prvaka. Daleko veće šanse davale su se za pobjedu Bugara, nego da će Slovenci kući odnijeti aktivan rezultat i razviti san o mogućem prolazu u iduću fazu ovog natjecanja.

Igraj na Olimpija - Ludogorec na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako nisu ni blizu, na Stožicama se već potiho sanja grupna faza Lige prvaka, a nakon prve utakmice više ni Ludogorec nije bauk. Nije ova momčad Ludogoreca jaka kao one prijašnjih sezona, ali i dalje ima dovoljno iskustva da se može izvući iz situacije u kojoj se trenutno nalazi.

S druge strane Olimpija već drugu sezonu zaredom igra dobro i to želi okruniti skupinom europskog natjecanja, a najviše bi naravno htjeli da to bude Liga prvaka. Prvu stepenicu su riješili, a za drugu se tek trebaju boriti da bi dočekali treću i eventualno četvrtu.

Neće im svakako biti lako, no pokazali su da se mogu nositi i s iskusnijim momčadima u ovom natjecanju, a s aktivnim rezultatom imaju puno pravo nadati se prolazu.

Ludogorec se ima razloga bojati, a pitanje je i koliki je kapacitet Ivajlo Petev da nadmudri ovog puta portugalskog stručnjaka na klupi Olimpije Enriquesa.

Što su rekli?

Joao Enriques, trener Olimpije: "Imamo jedinstvenu priliku! Očekujem zahtjevnu utakmicu i mogu vam reći da se za takve utakmice najlakše pripremati. Igračima ne treba dodatna motivacija. Svi žele igrati. Svi žele biti dio toga. Mi smo izuzetno motivirani, ali u isto vrijeme stojimo čvrsto na zemlji."

Ivajlo Petev, trener Ludogoreca:"Greške koje smo radili koštale su nas pobjede. Osim pogotka, Olimpija nije napravila apsolutno ništa. Igrali smo ispod svoje razine. Pogotovo prvih 20 minuta. Ali onda smo imali tri, četiri velike prilike, koje nismo iskoristili. Ovo je utakmica otvorena. Nismo bili uvjerljivi. Ali smo stvorili dovoljno prilika za gol, ali nažalost nismo. Želim da budemo bolji i kombinatorniji."

Mjesto, vrijeme, sudac

Stožice, Ljubljana, 20 sati

Sudac: Christian Dingert (Njemačka)

Nedostaju

Olimpija: -

Ludogorec: Kwadwo Duah, Rwan Seco (ozljede)

Prethodni međusobni dvoboj

U Bugarskoj su Slovenci povećali šanse za prolaz u iduće pretkolo Lige prvaka. Vratili su se kući s 1:1 rezultatom.

Prognoza

Iako Olimpija igra kod kuće, Ludogorec je s obzirom na iskustvo igranja ovakvih utakmica i dalje favorit. Teško je predvidjeti pobjedu u 90 minuta, a prolaz bi mogao biti odlučen na jedanaesterce.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!