Nogomet

Nizozemke deklasirale Vijetnam i potvrdile prvo mjesto u skupini, u osmini finala i SAD

Krešimir Milić • utorak, 01.08.2023.
Nizozemke deklasirale Vijetnam i potvrdile prvo mjesto u skupini, u osmini finala i SAD
Foto: FaH

Slavile su Nizozemke sa 7:0. Nogometašice SAD se teško plasirale u osminu finala...

Odigrane su posljednje utakmice na Svjetskom prvenstvu nogometašica u skupini E u kojoj je Nizozemska osvojila prvo mjesto, a na drugom je SAD, dok su reprezentativke Portugala završile na trećem, a Vijetnama na posljednjem bez osvojenog boda i zabijenog gola.

Igraj na utakmice SP-a za nogometašice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Težak poraz pretrpjele su Vijetnamke u posljednjoj utakmici, a deklasirala ih je Nizozemska sa 7:0. Do ove utakmice Nizozemke su imale gol razliku 2:1, a zaključile su u grupi sa sedam bodova i gol razlikom 9:1.

Već u prvom poluvremenu utakmica je riješena, a Nizozemska je na odmor otišla s vodstvom od 5:0. Golijadu je pokrenula Martens golom u 8. minuti, a samo tri minute kasnije na 2:0 povisila je Snoeijs. U 18. minuti za 3:0 zabija Burgts, a u 23. Roord postavlja rezultat na 4:0 dok u 45. minuti za 5:0 gol postiže Van de Donk.

Brugts je svoj drugi zgoditak na susretu zabila u 57. minuti za 6:0, a Roord za 7:0 u 83. minuti.

U drugom susretu skupine igrale su nogometašice Portugala i SAD koje su započele i zaključile susret s bodom razlike. Utakmica je završila remijem 0:0, a taj bod prednosti koje su zadržale igračicama SAD je donio prolaz u osminu finala.

U osmini finala Nizozemska će igrati protiv drugoplasirane ekipe skupine G, a Amerikanke protiv pobjednica te skupine, a to je Švedska. Amerikanke su braniteljice naslova prvaka, najbolje su bile na posljednja dva Svjetska prvenstva.

Svjetsko prvenstvo nogometašica:
Vijetnam - Nizozemska 0:7
SAD - Portugal 0:0

Foto: EPA/RITCHIE B. TONGO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!