Nogomet

Zrinjski u Bratislavi ide po preokret, šansa postoji unatoč porazu u Mostaru

Mihaela Bradovski • utorak, 01.08.2023.
Zrinjski u Bratislavi ide po preokret, šansa postoji unatoč porazu u Mostaru
Foto: Denis Kapetanović/PIXSELL

Zrinjski u Bratislavi traži pobjedu koja bi ga odvela u treće pretkolo Lige prvaka i koja bi mu osigurala nastup u grupnoj fazi nekog europskog natjecanja ove sezone. Slovan ima prednost iz prvog susreta, ali sve je i dalje otvoreno...

Danas je na rasporedu dio uzvratnih susreta drugog pretkola Lige prvaka, a prolaz će tražiti i nogometaši Zrinjskog iz Mostara koji su u prvom susretu na svom travnjaku poraženi od Slovana iz Bratislave, ali dojam je da tu još nije sve izgubljeno.

Igraj na Slovan - Zrinjski na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zrinjski je u prvom susretu bio posve ravnopravan Slovanu, ali gosti su za razliku od njega uspjeli doći do pogotka. Nakon ubačaja s lijeve strane pogodio je Sharani Zuberu i donio pobjedu gostima iako su se domaćini bunili kako je postojao prekršaj.

U nastavku susreta jednostavno je nedostajalo mirnoće i Zrinjski nije uspio doći do poravnanja. Bilo je tu puno želje, ali i puno pogrešaka te je ostalo 1:0 za Slovake koji se ada nalaze u dobroj poziciji uoči uzvrata.

Međutim nije Slovan oduševio i nije pokazao da je baš toliko bolji od Zrinjskog da prvak BiH ne bi mogao u Bratislavi do pobjede. Neće biti jednostavno, ali nada svakako postoji, Slovaci definitivno nisu nepobjedivi.

Inače, Slovan je između ove dvije utakmice odigrao i prvu prvenstvenu utakmicu u novoj sezoni, gostovao je u Košicama i nije uspio doći do pobjede. Vladimir Weiss malo je i izrotirao momčad i nije Slovan bio u najjačem sastavu te je odigrao bez pogodaka.

S druge strane u Zrinjskom su se odlučili za potpuno drugačiji pristup te su odgodili svoj susret prvog kola. Trebali su igrati kod kuće protiv Posušja, ali odlučili su se za odgodu tog dvoboja.

Što su rekli

Vladimir Weiss, trener Slovana: "Želimo proći dalje, ali to isto želi i Zrinjski. Ništa nije odlučeno, ali vjerujem da će uz pun stadion i našu kvalitetu to biti moguće. Kada igramo odgovorno, dolazimo do rezultata. Ekipa je koncentrirana, imamo iskusne igrače i ja im vjerujem. No, istovremeno respektiram protivnika, Zrinjski ima jako dobru momčad. Žrtvovao sam rezultat utakmice u Košicama zbog utakmice protiv Zrinjskog. Za nas je to utakmica godine. Sigurno nećemo samo braniti rezultat, to ne bi bilo dobro. Moramo uložiti puno energije i biti opasniji naprijed. Nismo efikasni i to moramo popraviti."

Krunoslav Rendulić, trener Zrinjskog: "U ovoj utakmici nemamo izbora, ako mislimo proći dalje moramo upisati pobjedu. Rezultat prvog ogleda nam nije povoljan, ali nije sve crno. Slovan je u prednosti za jedan gol i ako mi zabijemo gol onda je sve u egalu. Ima prostora da iskoristimo neke njihove mane i ne vjerujem da će biti ofenzivniji."

Mjesto, vrijeme, sudac

Bratislava, Tehelné pole, 20:30

Sudac: Jeremie Pignard (Francuska)

Nedostaju

Slovan: -

Zrinjski: Marin Magdić (ozljeda)

Prošli međusobni susret

Prvi susret u Mostaru okončan je pobjedom Slovana 1:0. Izjednačen dvoboj riješio je Shabani Zuberu.

Prognoza

Slovan ima prednost u domaćem terenu i rezultatu prve utakmice. Šanse za prolaz su mu veće, ali ne treba otpisati Rendulićevu momčad.

FOTO - Denis Kapetanović, PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!