Nogomet

Zekićev Partizani remizirao protiv BATE Borisova, neredi i prekidi na Malti

Petar Jenjić • utorak, 11.07.2023.
Zekićev Partizani remizirao protiv BATE Borisova, neredi i prekidi na Malti

Odigrane je još pet prvih utakmica prvog pretkola Lige prvaka. Partizani, kojeg vodi Zoran Zekić, remizirao je protiv BATE Borisova, Ferencvaroš je odigrao bez golova na Farskim otocima, dok je Ludogorec izgubio od kosovskog prvaka...

Utakmica Hamrun Spartansa i Maccabi Haife na Malti prekinuta je zbog huliganskih ispada gostujućih navijača, ali kasnije ipak završena u korist gostiju rezultatom 4:0. U prvom poluvremenu dvoboj je zaustavljen jer su navijači bacali baklje prema domaćim navijačima, ali je uskoro i nastavljen.

Izraleci su imali dva gola prednosti preko Frantzdyja Pierrota u 41. i Dina Davida u sudačkoj nadoknadi, no početkom nastavka njihovi navijači ponovno su napravili bakljadu, reagirali su domaći navijači, a sudac Donald Robertson prekinuo je susret.

Robert Prša odigrao je cijelu utakmicu za maltešku momčad, dok Karlo Bilić nije ulazio u igru.

Utakmica je nešto kasnije nastavljena, a gostujuća ekipa do kraja je postigla još dva pogotka. Pierrot je zabio svoj drugi pogodak u 57. minuti, dok je konačan rezultat postavio Anan Khalaili u 79. minuti.

Nakon uspješno odrađenih pretkvalifikacija, islandski Breidablik uspješno je krenuo i u prvom pretkolu. U prvoj dvoboju gostovao je kod Shamrock Roversa te upisao pobjedu od 1:0. Pogodak vrijedan slavlja postigao je Damir Muminović u 39. minuti.

Partizani, kojeg vodi Zoran Zekić, remizirao je na domaćem terenu protiv BATE Borisova. Gosti su poveli preko Dmitrija Antilevskog u 58. minuti, da bi konačnih 1:1 osam minuta kasnije postavio Tedi Cara.

Simon Sluga nije branio za Ludogorec koji je gostovao kod kosovskog Ballkanija. Domaćin je slavio rezultatom 2:0, a po jedan pogodak postigao je u svakom poluvremenu. U prvoj minuti sudačke nadoknade zabio je Meriton Korenica, dok je konačan rezultat u 55. minuti postavio Qendrim Zyba.

Utakmica između Klasvika i Ferencvaroša na Farskim Otocima završena je bez pogodaka.

Liga prvaka, 1. pretkolo:
Hamrun - Maccabi Haifa 0:4
Ballkani - Ludogorec 2:0
Klaskvik - Ferencvaroš 0:0
Partizani - BATE Borisov 1:1
Shamrock Rovers - Breidablik 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!