Nogomet

Trener Astane ne slaže se s novinarima: 'Potpuno ste zaboravili koliko je Tomasov napravio korisnih stvari za klub'

Petar Jenjić • utorak, 01.08.2023.
Trener Astane ne slaže se s novinarima: 'Potpuno ste zaboravili koliko je Tomasov napravio korisnih stvari za klub'
Foto: FaH

Trener Astane Grigori Babajan najavio je uzvrat drugog pretkola Lige prvaka protiv Dinama. Želi da navijači napuste stadion u dobrom raspoloženju i da momčad uspije otkloniti sve probleme iz prve utakmice...

Astana će u srijedu ugostiti Dinamo u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka. Dvoboj je sa strane kazahstanske ekipe najavio trener Grigori Babajan.

Igraj na Astana- Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Bila je to jako teška prva utakmica. Igrači znaju da se u nogometu ne događa uvijek ono što želite. Postoje trenuci kada je psihološki teško, određeni pritisak sa svih strana i moramo se s tim znati nositi. Razgovarali smo i pripremili smo se kao momčad s ozbiljnim protivnikom. Jako nam je važno da navijači napuste stadion u dobrom raspoloženju i to ćemo pokušati ostvariti."

Astana je jednom prilikom izgubila od Celtica 5:1.

"Da, postoji takvo sjećanje. Tamo smo izgubili 0:5, doma dobili 4:1, mogli smo još tri gola za zabiti. Shvaćamo da je ovo drugi protivnik, drugo vrijeme, druga utakmica, ali ipak ćemo pokušati sutra učiniti sve što možemo."

U prvoj utakmici hat-trick je zabio Luka Ivanušec.

"Pripremali smo se, znamo da on nije jedini koji može zabijati jer tu je cijeli napad vrlo ozbiljan i košta puno novca. Najvažnije je otkloniti sve one probleme koje smo imali u prvom susretu, trebamo ih svesti na minimum, igrati striktno u obrani i agresivno u napadu."

Tamošnji novinari imali su problem s izvedbama Marina Tomasova.

"Poštujem vašu struku, ali mi imamo svoju viziju. Rekli ste da maknemo Tomasova i prije nego je bilo prošlo prvo pretkolo, a već ste pričali o tome. Unatoč tome koliko je taj čovjek učinio za Astanu i koliko je korisnih stvari napravio ove godine, vi ste na to potpuno zaboravili. Vi imate svoju viziju, ja to poštujem, ali mi imamo svoju. Drugo pitanje je o Ivanušecu, o tome da ima kvalitete ne treba ni raspravljati. Te je kvalitete pokazao i u drugim utakmicama, nije baš da će ga prodati zbog toga što je napravio samo protiv Astane. Iznos za prodaju je 20 milijuna, a on toliko i vrijedi. Livaković isto. Uglavnom, nitko se ne vodi samo ovom utakmicom, o njima se pisalo i prije."

FOTO: HINA, Daniel KASAP

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!