Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice uvjerljivom pobjedom protiv Njemačke otvorile Svjetsko prvenstvo U-19

Branimir Korać • utorak, 01.08.2023.
Hrvatske odbojkašice uvjerljivom pobjedom protiv Njemačke otvorile Svjetsko prvenstvo U-19
Foto: Pixsell

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija do 19 godina u Osijeku je na startu Svjetskog prvenstva upisala pobjedu 3:0 protiv Njemačke...

Odličan početak Svjetskog prvenstva za mlade hrvatske odbojkašice koje su na domaćem terenu u Osijeku potpuno nadigrale Njemačku i upisale vrlo uvjerljivu pobjedu 3:0.

Igraj na utakmice SP-a U-19 odbojkašica na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska je dominirala susretom i pokazala da s pravom računa na dobar rezultat na ovom SP-u, lakoćom je dobila prva dva seta, u trećem je bilo više borbe, ali i tu je na kraju Hrvatska bila bolja.

Hrvatska je nervozno ušla u meč i Njemačka je povela s 4:0, ali vrlo brzo se konsolidirala i do kraja seta sve je bilo u znaku Hrvatske koja s 25:16 dolazi do prednosti.

U drugom setu drugačija priča, ovaj put Hrvatska je od početka pobjegla, krenula je s 8:2 te je mirno održavala razliku i s novih 25:16 došla do 2:0 u setovima.

U trećem setu Njemice su dugo vodile, ali Hrvatska je uhvatila priključak, poravnala na 17:17, ubrzo i povela te s 25:22 došla do pobjede.

U hrvatskom sastavu s po 14 poena prednjačile su Ana Burilović i Tonka Bošnjak, a kod Njemačke Michelle Bachmann upisala je devet poena.

Svjetsko prvenstvo U-19 odbojkašice:
Hrvatska - Njemačka 3:0 (25:16, 25:16, 25:22)

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!