Tenis

Duje Ajduković nakon velike borbe izbacio petog nositelja, Nijemca koji je u odličnoj formi

Mihaela Bradovski • srijeda, 02.08.2023.
Duje Ajduković nakon velike borbe izbacio petog nositelja, Nijemca koji je u odličnoj formi
Foto: Pixsell

Duje Ajduković izborio je prolaz u drugo kolo Challengera u njemačkom Luedenscheidu. Na startu je svladao petog nositelja Maximiliana Marterera...

Nakon što je prošao kvalifikacije, ždrijeb nije bio najnaklonjeniji Duji Ajdukoviću. Morao je na petog nositelja Maximiliana Marterera, Nijemca koji je upisao pet pobjeda ove godine u Wimbledonu, između ostalog i protiv Borne Goje, te koji je nedavno osvojio Challenger u Amersfoortu.

Igraj na mečeve turnira u Luedenscheidu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Međutim Ajduković je odigrao vrlo dobar meč i stigao je do pobjede u tri seta nakon velike borbe.

Hrvatski tenisač dobro je otvorio meč i prvi set dobio sa 6:3 uz dupli break. Marterer se tu nije najbolje snašao i Ajduković je stigao do prednosti.

U drugom setu slika se posve promijenila, Marterer je bio taj koji je dominirao, Ajduković je uspio uhvatiti samo jedan gem i glatko je izgubio taj set.

Odluka je pala u trećem setu, tu je Ajduković opasno živio u trećem gemu kada se izvukao nakon 15:40, zatim je došao do breaka, ali Marterer je odmah uzvratio i odluka je na kraju pala u 13. igri. Tamo je Marterer poveo s 4:1, no do kraja meča osvojio je još tek jedan poen i Ajduković je otišao do pobjede.

U rugom kolu igrat će protiv Španjolca Oriola Roce Batalle koji je krenuo pobjedom protiv talijanskog kvalifikanta Tommasa Compagnuccija.

Challenger Leudenscheid, prvo kolo:
Duje Ajduković (Hrvatska, Q) - Maximilian Marterer (Njemačka, 5) 6:3, 1:6, 7:6(5)

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!