Nogomet

Dinamo u dalekom Kazahstanu potvrđuje mjesto u trećem pretkolu Lige prvaka

Mihaela Bradovski • srijeda, 02.08.2023.
Dinamo u dalekom Kazahstanu potvrđuje mjesto u trećem pretkolu Lige prvaka
Foto: Pixsell

Hrvatski prvak Dinamo danas u Astani igra uzvratni dvoboj drugog pretkola Lige prvaka. Modri su u prvom susretu na Maksimiru slavili s visokih 4:0...

U Dinamu su alergični na spominjanje AEK-a i preskakivanje stepenica. Sva pozornost upućena je prema Astani i u Dinamu idu korak po korak iako je jasno kako je prednost iz prvog susreta velika i bez obzira na neke nepovoljne okolnosti, teško ju je prokockati.

Igraj na Astana - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pod nepovoljne okolnosti svakako spadaju dugačak put do Kazahstana i nastup na umjetnoj travi. Ne susreću se Modri prvi put s ovakvom podlogom, ali uvijek je neugodno kada na nju dođete u ovako bitnom susretu, a na suprotnoj strani imate iznimno motiviranog protivnika koji svakodnevno radi i igra na umjetnoj travi.

Međutim na Dinamovoj strani je kvaliteta koja je znatno veća nego što je Astanina. Vidjelo se to u Zagrebu gdje su Modri u početku ispitivali snage i ispipavali teren, ali kada su prebacili u brzinu više, Astana to nije mogla pratiti. ponovno u završnici susreta Dinamo je malo podignuo nogu s gasa i Astana je uspostavila ravnotežu, no jasno je da s obzirom na kvalitetu onaj kojeg se pita u ovom dvoboju je Dinamo.

Dinamo će pokušati doći do pobjede i zbog popravljanja koeficijenta. Hrvatski nacionalni koeficijent je mizeran, klubovi su nam bilježili puno previše neshvatljivih kikseva i zato je Hrvatska tu gdje je s brojem sudionika i njihovom raspodjelom u Europi.

Astana je u Zagrebu prikazala upravo ono što se od nje i očekivalo. Igrala je zatvoreno i vrebala prilike iz kontranapada, puno toga ide preko Marina Tomasova i teško da može iznenaditi Modre i na svom travnjaku.

Inače Dinamo je već igrao na ovom stadionu protiv Astane, tada je trener bio Nenad Bjelica, bilo je to prije pet godina, a Dinamo je slavio s 2:0 golovima Marija Budimira i Danija Olma.

Što su rekli

Grigori Babajan, trener Astane: "Bila je to jako teška prva utakmica. Igrači znaju da se u nogometu ne događa uvijek ono što želite. Postoje trenuci kada je psihološki teško, određeni pritisak sa svih strana i moramo se s tim znati nositi. Razgovarali smo i pripremili smo se kao momčad s ozbiljnim protivnikom. Jako nam je važno da navijači napuste stadion u dobrom raspoloženju i to ćemo pokušati ostvariti. Pripremali smo se, znamo da Ivanušec nije jedini koji može zabijati jer tu je cijeli napad vrlo ozbiljan i košta puno novca. Najvažnije je otkloniti sve one probleme koje smo imali u prvom susretu, trebamo ih svesti na minimum, igrati striktno u obrani i agresivno u napadu."

Igor Bišćan, trener Dinama: "Domaćin će se vjerojatno upustiti u malo veći rizik, neće nam dozvoliti da umrtvimo utakmicu, što bi svakako bilo nešto što bi nas dodatno poguralo u smjeru kojim želimo ići, možemo očekivati puno agresivniju Astanu i to je nešto na što moramo biti spremni i biti maksimalno ozbiljni. Neki mekan i nesiguran ulazak u utakmicu bi mogao zakomplicirati situaciju, a to svakako ne želimo."

Mjesto, vrijeme, suci

Astana, Astana Arena, 16:00

Sudac: Dennis Higler (Nizozemska)

Nedostaje

Astana: Harojan, Gabišev (ozljeda)

Dinamo: Bulat (ozljeda)

Prošli međusobni dvoboj

Dinamo je u prvom susretu drugog pretkola Lige prvaka na Maksimiru slavio s uvjerljivih 4:0. Posebno inspiriran bio je Luka Ivanušec koji je postigao hat-trick.

Prognoza

Dinamov prolaz je neupitan, a ako bude na svoj pravoj razini, ne bi niti pobjeda trebala biti upitna.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!