Nogomet

Neporaženi Chelsea u Chicagu igra protiv neporažene Borussije Dortmund

Petar Jenjić • srijeda, 02.08.2023.
Neporaženi Chelsea u Chicagu igra protiv neporažene Borussije Dortmund
Foto: EPA

U noći sa srijede na četvrtak pred nama je nova prijateljska utakmica poznatih europskih klubova u SAD-u. Tako će u Chicagu igrati Chelsea i Borussia Dortmund...

Za one koje muči san ili su željni dobrih utakmica, noćas će sigurno ostati budni kako bi pogledali novi prijateljski dvoboj europskih klubova na pripremama u SAD-u. Tako će u Chicagu igrati Chelsea i Borussia Dortmund.

Igraj na Chelsea - Borussia D. na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovom će utakmicom Chelsea zaključiti svoje pripreme uoči početka sezone. Na pripreme su krenuli protiv niželigaša Wrexhama kojeg su lakoćom svladali s visokih 5:0, nakon čega su uslijedile utakmice u Sjedinjenim Američkim Državama protiv klubova iz iste lige.

Prvo je u golijadi pao Brighton rezultatom 4:3, uslijedio je remi 1:1 protiv Newcastlea te na koncu pobjeda protiv Fulhama s 2:0 za sedam osvojenih bodova u premierligaškoj ljetnoj ligi. Za trofej u SAD-u trebala im je pobjeda, a za nju su zabili Thiago Silva i Christopher Nkunku.

Trener Mauricio Pochettino može biti itekako zadovoljan izvedbama svojih igrača, a posebno novopridošlog Nkunkua i Nicolasa Jacksona. Svoj niz bez poraza žele zaključiti protiv momčadi koja želi ostvariti isto.

Borussia Dortmund pripreme je započela protiv njemačkih niželigaša i pobjeda protiv Westfalije Rhynern (7:0), Rot-Weiss Oberhausena (3:2) i Ertfruta (2:1) nakon čega je uslijedila utakmica protiv američkog drugoligaša San Diego Loyala i pobjeda od 6:0.

Pravi izazov uslijedio je prije dva dana protiv Manchester Uniteda i njemački doprvak pokazao se u jako dobrom izdanju. Slavio je s 3:2, a briljirao je Donyell Malen s dva gola, dok je jedan pogodak dodao Youssoufa Moukoko.

Što su rekli

Mauricio Pocjettino, trener Chelseaja: "Sretan sam kako klub funkcionira, svi radimo naporno da popunimo momčad što prije je to moguće. Međutim, svi razumijemo da će se u posljednjih nekoliko tjedana prijelaznog roka sve događati. Uvijek je bolje sve završiti prije, ali ne samo za nas, već i za sve ostale."

Karim Adeyemi, igrač Borussije Dormtund: "Mučili smo se protiv Manchester Uniteda koji je odigrao jako dobro, ali na kraju smo pokazali efikasnost pred golom i bili u utakmici. Još uvijek moramo napredovati u nekim sitnim detaljima, ali pokazat ćemo to u sljedećoj utakmici."

Mjesto, vrijeme

Soldier Field, Chicago, 02:30 po hrvatskom vremenu

Nedostaju

Chelsea: Fofana, Broja, Badiashile, Bettinelli (ozljede), Madueke, Chalobah pod upitnikom

Borussia D.: Schlotterbeck, Duranville pod upitnikom

Posljednji susret

U uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka do pobjede je stigao Chelsea koji je pred svojim navijačima slavio s 2:0. Strijelci su bili Raheem Sterling i Kai Havertz.

Prognoza

I jedna i druga ekipa imali su izrazito efikasne pripremne utakmice pa nešto slično očekujemo i večeras. Više od tri gola nekako se čini sigurnija opcija.

FOTO: EPA/Neil Hall

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!