Košarka

U-20: Hrvatske košarkašice stigle do druge pobjede na Europskom prvenstvu

Petar Jenjić • srijeda, 02.08.2023.
U-20: Hrvatske košarkašice stigle do druge pobjede na Europskom prvenstvu
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija do 20 godina upisala je drugu pobjedu na Europskom prvenstvu Divizije B. Danas je sa 69:63 svladala Nizozemsku...

Unatoč problemima s ozljedama, hrvatska ženska košarkaška reprezentacija do 20 godina upisala je pobjedu protiv vršnjakinja iz Nizozemske na Europskom prvenstvu Divizije B.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nizozemke imaju odličnu generaciju, ali danas prave šanse nisu imale, iako konačnih 69:63 za Hrvatsku to ne sugerira. Tako su izabranice Stipe Bralića upisale drugu pobjedu i nastup u skupini zaključile na omjeru 2-1.

Isti omjer imaju i Nizozemke, dok Slovenke, koje su na omjeru 1-1, još čeka utakmica protiv Kosova, nakon čega će se znati potpuni rasplet skupine.

Osim kod početnih 0:2, Hrvatska je vodila cijelu utakmicu, a kroz posljednju četvrtinu imala i 18 koševa viška (69:51). Do kraja su Nizozemke uspjele tek ublažiti poraz.

Hrvatsku je do pobjede predvodila Lina Strilić s 22 poena, dok su po 14 koševa dodale Vivien Nejašmić (osam skokova) i Elena Peričić (11 skokova).

Lotte Toornstra s 14 poena predvodila je Nizozemke.

Europsko prvenstvo, divizija B:
Nizozemska - Hrvatska 63:69

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10802.08.2023. u 19:55
    ocigledno ne pratite previse to EP, Slovenija ce 99,9% probjediti Kosovo, razlika je prevelika, a slavlje Nizozemki nakon utakmice sve kaze. izgubile su sa porazom kojeg si mogu priustiti, sve zahvaljujuci njihovoj pobjedi prekojucer. Nase cure su trebale dobit, mislim sa +11 ili vise, ako se ne... [više na forumu]
    narada108