Tenis

Sjajan meč u Kitzbuehelu, Molčan izveo jedan od najvećih preokreta

HINA, Krešimir Milić • srijeda, 02.08.2023.
Sjajan meč u Kitzbuehelu, Molčan izveo jedan od najvećih preokreta
Foto: EPA

Imao je Ofner vodstvo 6:4, 5:0 i dvije meč lopte, a onda je Slovak ubacio u brzinu više. Molčan će za mjesto u polufinalu igrati protiv Sebastiana Baeza...

Slovački tenisač Alex Molčan, 120 na ATP ljestici, u srijedu napravio jedan od najvećih preokreta u recentnoj prošlosti na ATP Touru, svladavši u drugom kolu turnira u Kitzbuehelu domaćeg predstavnika Sebastiana Ofnera, 61. tenisača svijeta, iako je Austrijanac vodio 6:4, 5:0 i imao dvije meč-lopte.

Molčan je u šestom gemu drugog seta, kad je bio na servisu, uspio spasiti dvije prednosti koje je imao Ofner, a to je bio početak njegovog niza od devet uzastopnih gemova za potpuni povratak u meč. Austrijanac je uspio nadoknaditi 'break' zaostatka s početka trećeg seta (0:2) i odvesti dvoboj do odluke u 'tie-breaku', ali je 25-godišnji Slovak iskoristio svoju drugu meč-loptu i došao do pobjede 4:6, 7:5, 7:6 koja mu je donijela plasman u drugo četvrtfinale na ATP Touru u ovoj godini.

Slovak će za mjesto u polufinalu igrati protiv Argentinca Sebastiana Baeza koji je sa 6:1, 6:2 svladao šestog nositelja, Španjolca Roberta Carballesa Baenu.

Austrija će ipak imati predstavnika u četvrtfinalu, a za to se pobrinuo pobjednik turnira iz 2019. Dominic Thiem, iako je u prvom setu dvoboja protiv Kineza Zhanga Zhizhena osvojio svega jedan gem. Pobjednik US Opena 2020. je u sljedeća dva seta slavio sa 6:3, 6:2 i izborio mjesto u četvrtfinalu, u kojem ga čeka Francuz Arthur Rinderknech.

Dvije meč-lopte je u srijedu spasio i Kolumbijac Daniel Elahi Galan u trećem setu dvoboja s Nijemcem Danielom Altmeierom te je na kraju slavio s 3:6, 6:2, 7:6. Kolumbijski tenisač se prvi put ove godine probio do četvrtfinala na ATP Touru, a za plasman u svoje prvo polufinale još od turnira u Santiagu 2021. morat će pobijediti prvog nositelja u Kitzbuehelu, Argentinca Tomasa Martina Etcheverryja koji je sa 6:2, 6:2 nadigrao sunarodnjaka Guida Andreozzija.

ATP Kitzbuehel 2. kolo:
Tomas Martin Etcheverry - Guido Andreozzi 6:2, 6:2
Daniel Elahi Galan - Daniel Altmaier 3:6, 6:2, 7:6
Alex Molčan - Sebastian Ofner 4:6, 7:5, 7:6
Sebastian Baez - Roberto Carballes Baena 6:1, 6:2
Laslo Đere - Thiago Seyboth Wild 7:6, 6:3
Pedro Cachin - Albert Ramos-Vinolas 7:5, 6:3
Dominic Thiem - Zhang Zhizhen 1:6, 6:3, 6:2
Arthur Rinderknech - Yannick Hanfmann 7:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!