Nogomet

Brodić na meti posrnulog poljskog kluba

Krešimir Milić • četvrtak, 03.08.2023.
Brodić na meti posrnulog poljskog kluba
Foto: FaH

Prošle sezone su ispali iz lige i žele brz povratak u Ekstraklasu. Novi vlasnici i uprava zato rade na pojačanjima s kojima će to ostvariti, jedno od imena koje imaju na popisu je ono napadača Varaždina…

Lechia iz Gdanjska prošle sezone neočekivano je ispala iz Ekstraklase. Sezonu ranije osigurali su Europu, ali na zimu je došlo do potpunog pada.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Promijenila se uskoro i vlasnička struktura pa i uprava, a i s njima je krenula čistka u svlačionici. Među onima koji su se sporazumno rastali je i bivši kapetan Hajduka Mario Maloča koji je nedavno stigao u Goricu.

Lechia se ne planira zadržavati dugo u nižem rangu i teži povratku u Ekstraklasu, zato traži pojačanja tog ranga. Jedno od onih koje imaju na popisu je napadač Varaždina.

Naime, kako javlja Maciej Slominski, sportski novinar i poljski dopisnik Guardiana, Lechia je već poslala ponudu na varaždinsku adresu za Frana Brodića i čeka se odgovor. Brodića trenutno Transfermarkt cijeni na milijun eura, a svojevremeno je bio jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa.

Prošao je omladinsku školu Dinama odakle je otišao u Club Brugge, ali u inozemstvu se nije uspio izboriti za pravu minutažu. Bio je po posudama u Royal Antwerpu, Roeselareu te Cataniji koja ga je i otkupila od Club Bruggea, a igrao je još za Reggio Audace, Kustošiju, Goricu i sad Varaždin.

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!