Nogomet

Kolar i Brnić zabili u prolazu Maribora, Rijeka putuje na Farske Otoke

Petar Jenjić • četvrtak, 03.08.2023.
Kolar i Brnić zabili u prolazu Maribora, Rijeka putuje na Farske Otoke
Foto: EPA

Odigrane su i preostale uzvratne utakmice drugog pretkola Konferencijske lige. Izdvajaju se dva pogotka Damjana Đokovića u prolasku FCSB-a, kao i golovi Ivana Brnića i Marka Kolara u prolasku Maribora protiv Differdange...

FCSB slavio je na domaćem terenu s 3:2 protiv CSKA 1948 Sofije te prošao dalje s ukupnih 4:2. Jedan od junaka utakmice bio je Damjan Đoković koji je zabijao u 27. i 82. minuti utakmice.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Posljednji pogodak za Rumunje zabio je Popescu, dok su za goste strijelci bili Pedrinho i Daskalov. Đoković je odigrao cijelu utakmicu za pobjedničku ekipu.

Austria Beč obranila je prednost od 1:0 iz prve utakmice u gostima kod Borca iz Banja Luke. Večeras je slavila s 2:1, ali nije bilo lako, posebno jer je domaćina u vodstvo doveo Cortes početkom drugog poluvremena.

Međutim, preokret gostima donijeli su Gruber i Polster. Za domaću momčad cijelu utakmicu odigrao je Maks Juraj Čelić, dok je Jakov Blagaić igrao do 58. minute. Za Austriju je od 76. minute igrao Tin Plavotić.

Bernardo Matić ušao je u završnici susreta svog Ordabasija u gostima kod Legije. Poljska momčad slavila je s 3:2 i ukupnih 5:4 prošla dalje.

Strijelci za pobjedničku ekipu bili su Wszolek, Ribeiro i Pekhart, dok su za Kazahstance zabijali Sadovski i Malij.

Maribor je pod vodstvom Damira Krznara stigao do pobjede protiv luksemburškog Differdangea tek nakon produžetaka rezultatom 4:3. Nakon prve utakmice bilo je 1:1.

Maribor je poveo preko Marka Kolara u petoj minuti, da bi preokret gostima do kraja poluvremena donijeli Erico i Trani. Odmah početkom nastavka Trani je poentirao za 3:1, ali gosti nisu uspjeli sačuvati prednost.

Prvo je Jan Repas smanjio u 62. minuti, a produžetak Slovencima donio je Ivan Brnić u 82. minuti. Drama se nastavila i u dodatnom vremenu, a u 120. minuti Maribor je dobio penal kojeg je uspješno realizirao Josip Iličić i odveo svoju momčad dalje.

Za Maribor je cijelu utakmicu odigrao Ivan Brnić i Marko Kolar, dok je Marin Laušić igrao do 64. minute.

Nakon sjajnog Klaksvika u kvalifikacijama za Ligu prvaka, drugi klub s Farskih otoka, Torshavn, ide dalje u Europi. Drugo pretkolo Konferencijske lige odradio je uspješno protiv velškog Haverfordwesta.

Prva utakmica završila je 2:1 za Torshavn, a večeras je nakon 90 minuta igre bilo 1:0 za Velšane pogotkom Fawcetta. Ipak, u 100. minuti Benjaminsen donosi prolazak dalje gostima koji će u sljedećoj rundi igrati protiv Rijeke.

Debrecen je nakon bolje izvođenja penal asvladao Alaškert. Nakon 90 minuta igre bilo je 2:1 za goste, zabijali Ustinov i Olamilekan Fatai, ali produžetke, te na koncu penale, Debrecenu je donio Dzsudzsak.

U raspucavanju su čak tri od četiri izvođača promašila, jedini je poentirao Mateo Mužek koji je odigrao svih 90 minuta. Jedan od tri penala za Debrecen zabio je Antonio Mance koji je ušao u igru u 99. minuti.

Celje je u prvoj utakmici pred svojim navijačima izgubilo 4:3 od Vitorije Guimaraes, no uzvrat je odradilo uspješno. Slavilo je s 1:0, a zatim prošlo dalje nakon raspucavanja.

U regularnom vremenu zabio je Bajde nakon nešto više od sat vremena igre pa su se igrali produžeci. Odluke nije bilo, a zatim su dva igrača portugalske momčadi bila neprecizna, dok su svi pucači Celja zabili.

Luka Bobičanec igrao je za Celje do 85. minute, dok je Karlo Špeljak ušao u igru u 116. minuti.

Konferencijska liga, 2. pretkolo:
Hammarby - Twente 1:1* (ukupno 1:2)
Hibernian - Inter Escaldes 6:1 (ukupno 7:3)
Borac - Austria Beč 1:2 (ukupno 1:3)
FCSB - CSKA 1948 Sofija 3:2 (ukupno 4:2)
Larne - Ballkani 1:4 (ukupno 1:7)
Maribor - Differdange 4:3* (ukupno 5:4)
Dundalk - Akureyri 2:2 (ukupno 3:5)
Luzern - Djurgarden 1:1 (ukupno 3:2)
Debrecen - Alaškert 4:3 nakon penala
Haverfordwest - B36 Torshavn 1:1 (ukupno 1:2)
Legia - Ordabasy 3:2 (ukupno 5:4)
Shamrock Rovers - Ferencvaroš 0:2 (ukupno 0:6)
Vitoria Guimaraes - Celje 2:4 nakon penala

FOTO: EPA/Robert Ghement

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!