Nogomet

Lokomotiva i Varaždin idu po prvu pobjedu, opraštaju li se Kačavenda i Stojković?

Branimir Korać • petak, 04.08.2023.
Lokomotiva i Varaždin idu po prvu pobjedu, opraštaju li se Kačavenda i Stojković?
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Prvi susret trećeg kola SuperSport HNL-a na rasporedu je večeras kada od 20 sati u Kranjčevićevoj igraju Lokomotiva i Varaždin...

Vrlo zanimljiv ogled očekuje se u Kranjčevićevoj gdje se sastaju dvije momčadi koje igraju dobro i otvoreno. Lokomotiva na svom travnjaku dočekuje Varaždin, a bit će ovo prilika za obje momčadi da pokušaju doći do prve ovosezonske pobjede.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Lokosi su u prva dva kola osvojili tek bod. Krenuli su domaćim remijem protiv Istre 1961 u kojem su mogli izvući i više od samog boda, ali vratar Majkić imao je svoj dan. U drugom kolu Lokosi su gostovali kod Gorice i tu nisu odigrali na očekivanoj razini te su upisali poraz 1:0.

S druge strane Varaždin je upisao dva remija. U prvom kolu kod Gorice je odigrao 1:1, a u drugom kolu ugostio je Slaven Belupo, imao pobjedu na dlanu, ali je na kraju upisao remi 2:2.

Ovaj susret zanimljiv je i iz konteksta mladih zvijezda Lokomotive Lukasa Kačavende i Luke Stojkovića, Dinamo i Lokomotiva su prema posljednjim informacijama vrlo blizu dogovoru o transferu što znači da bi ovo mogao biti posljednji nastup njih dvojice u dresu Lokomotive. Sljedeći vikend Lokomotiva nije u akciji s obzirom na odgodu dvoboja protiv Dinama.

Vremenski uvjeti neće biti nimalo lagani i travnjak bi mogao biti vrlo brz i klizav. U Zagrebu se očekuje veća količina kiša koja bi mogla stvoriti problema i nadamo se ne i uvjete koji su nenogometni.

Prošle sezone su u oba susreta u Kranjčevićevoj viđeni pogoci i vjerujemo kako će i ovaj put biti efikasno i zanimljivo.

Što su rekli

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive: "Vraćaju nam se Tuci i Bulatović koji su se oporavili od ozljeda i bit će u konkurenciji. Nadam se da ćemo s njima biti znatno opasniji nego dosad i da će to izgledati drugačije. Tuci iza sebe ima već puno utakmica i s njim bi trebali biti još bolji. Ovi bodovi su nam jako bitni kako bi vratili samopouzdanje, s prvom pobjedom bi sve sjelo na svoj mjesto."

Mario Kovačević, trener Varaždina: "80 minuta protiv Slaven Belupa je primjer kako ćemo htjeti ove sezone igrati, a želja nam je da na taj način odigramo svih 90 minuta. Na prvom treningu nakon Slaven Belupa bili smo malo tužni jer smo svjesni da smo ispustili dva boda, ali već dolazi nova utakmica, igrači dobro rade, pripremamo se najbolje što možemo. Igrat ćemo protiv dobre momčadi, pokušati dati sve od sebe, treće je kolo i vjerujem da ćemo većinu utakmice biti dobri te da ćemo doći do pozitivnog rezultata."

Mjesto, vrijeme, sudac

Zagreb, Kranjčevićeva, 20:00

Sudac: Jakov Titlić (Potravlje)

Nedostaju

Lokomotiva: Mudražija, Leovac, Goričan (ozljede)

Varaždin: Drožđek, Ba, Kolarić (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

Varaždin i Lokomotiva prošli put su se sastali u posljednjem prvenstvenom kolu prošle sezone, a susret je okončan bez pogodaka. Bio je to dvoboj u kojem se od igračke karijere oprostio Josip Pivarić.

Prognoza

Pobjedu svim silama žele i jedni i drugi stoga očekujemo otvorenu i zanimljivu utakmicu koja bi mogla biti efikasna. Naravno, ako to vremenski uvjeti dopuste.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!