Nogomet

Bišćan ne želi niti pomišljati na AEK, sada je u potpunom fokusu dvoboj protiv Gorice

Branimir Korać • subota, 05.08.2023.
Bišćan ne želi niti pomišljati na AEK, sada je u potpunom fokusu dvoboj protiv Gorice
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Danas su na rasporedu dva susreta trećeg kola SuperSport HNL-a, a u njemu od 21 sat igraju Dinamo i Gorica. Modri moraju do pobjede, ali niti Gorica nije bez ambicija u ovom susretu...

Ako je nešto zajedničko Dinamovim trenerima iz sezone u sezonu, onda je to priča o tome kako se zna koje je natjecanje Modrima najvažnije i u kojem se traži rezultat pod svaku cijenu. Naravno, to je hrvatsko prvenstvo, bez titule prvaka nema niti Lige prvaka i samim time priljeva velikih sredstava.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iz tog razloga Igor Bišćan traži od svojih igrača maksimalnu koncentraciju i apsolutni fokus na susret protiv Gorice i da se još uvijek ne razmišlja i fokusira na veliki dvoboj protiv AEK-a. Bit će i više nego dovoljno vremena za to, sada je najvažnije odraditi prvenstvenu zadaću čim bolje.

Gorica može biti vrlo neugodan protivnik, toga su u Dinamu svjesni. Uostalom prošle sezone kada su se Goričani borili za ostanak u ligi, Dinamo je imao dosta problema s njima. Danas Gorica ima puno više samopouzdanja i samim time je i puno opasniji i neugodniji protivnik nego što je to bio slučaj prošle sezone.

Iako u prva dva kola Dinamo ima pobjedu i poraz, ne može se reći da je uz lošu igru ušao u novu sezonu. Poraz je bio bolan, stigao je na Maksimiru protiv Hajduka, ali Modri su u tom susretu bili bolji protivnik i nisu zaslužili poraz. Nakon toga u Puli rutinski su slavili uz efikasan nastup i dobru igru. Odradili su i dvije utakmice u Europi protiv Astane gdje su zasluženo slavili uz znatno bolju igru od protivnika.

Gorica je pak ušla u sezonu s glavnim ciljem izbjegavanja prošlosezonskog scenarija. Tada su u jednom trenutku opasno plesali po rubu ispadanja, bili su uvjerljivo posljednji, ali uspjeli su se izvući. Ove sezone ne žele ponovno doći u situaciju da se bore za ostanak u ligi.

Sopićeva momčad upisala je dobar start u sezonu, u prvom kolu ugostila je na svom terenu Varaždin u remizirala je 1:1, a u drugom kolu slavila je s 1:0 protiv Lokomotive čime je Gorica trenutno ispred Dinama na ljestvici.

Što su rekli

Igor Bišćan, trener Dinama: "Dugo smo putovali, kasno smo se vratili ili bolje reći rano ujutro. No, bitno je da nismo imali ozbiljnijih problema s ozljedama već samo neka sitna istegnuća kakva se mogu dogoditi nakon ovakvih utakmica na umjetnoj travi. Sigurno je da je umor još uvijek prisutan, ali okrećemo se novoj utakmici, moramo napraviti sve da je dočekamo što je moguće svježiji i spremniji. Neki igrači su se odmorili pa će oni sigurno početi utakmicu. Nadam se da ćemo biti u najmanju ruku na istoj fizičkoj razini kao nedavno u Puli i u tom bi slučaju naša kvaliteta trebala biti dovoljna da bismo pobijedili."

Željko Sopić, trener Gorice: "Ovo je za nas najlakša utakmica. Igramo protiv naše najbolje momčadi kojoj čestitam prolazak nad Astanom. Bit će to zahtjevna utakmica u kojoj ću tražiti maksimalnu disciplinu u igri i pogodak. Jer rijetki su ti trenuci da Dinamo potroši 90 minuta, a ne zabije. Ako netko kaže da je isto kada za Dinamo igraju Ademi i Oršić odnosno neki drugi, nije u pravu. Mi smo ostali bez šest standardnih igrača i ne mogu ih nadomjestiti za samo sedam dana."

Mjesto, vrijeme, sudac

Zagreb, Maksimir, 21:00

Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec)

Nedostaju

Dinamo: Bulat, Topić (ozljede)

Gorica: Nezirović, Mrzljak (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

U posljednjem prvenstvenom kolu Dinamo je ugostio Goricu i upisao je vrlo visoku 4:1 pobjedu. Gorica je povela golom Ndockyta vrlo rano, ali do kraja susreta Robert Ljubičić, Luka Ivanušec, Dario Špikić i Dino Perić donose Dinamu visoku pobjedu.

Prognoza

Dinamo je veliki favorit i sve osim njegove pobjede ovdje će predstavljati veliko iznenađenje. Modri žele i traže isključivo tri boda.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!