Nogomet

Ajax se okreće drugom hrvatskom reprezentativcu ako ne uspije dovesti Šutala

Krešimir Milić • subota, 05.08.2023.
Ajax se okreće drugom hrvatskom reprezentativcu ako ne uspije dovesti Šutala
Foto: FaH

Dva stopera iz Serie A alternativa su nizozemskom velikanu ukoliko ne nađu zajednički jezik s Dinamom oko Josipa Šutala. Jedan od njih je hrvatski reprezentativac…

Iza nizozemskog velikana Ajaxa razočaravajuća je sezona na svim razinama i da se nešto slično ne ponovi odlučili su uložiti u novu momčad. Jedan od nogometaša za kojeg su posebno zapeli je hrvatski reprezentativac i stoper Dinama Josip Šutalo.

Igraj na utakmice Eredivisie na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Već neko vrijeme traju pregovori Dinama s upravom Ajaxa, ali dogovora još nema. Dinamo je odbio već tri ponude Kopljanika, a posljednja je prema nekim informacijama iznosila i preko 20 milijuna eura s bonusima.

Šutalo nije meta samo Ajaxa, već i drugih europskih klubova poput Napolija i Fiorentine. Ajax je stoga u potrazi za alternativom. Jedna od tih se već spominje u vidu Jakova Medića kojeg bi doveli iz njemačkog drugoligaša St.Paulija.

No nisu Šutalo i Medić jedini hrvatski stoper i na meti Ajaxa. Kako piše talijanski TuttoMercato, Ajax kao alternativu za Šutala vidi dva stopera iz Serie A.

Jedan od njih je i branič s kojim je Šutalo oduševio u debiju za reprezentaciju, a onda i u utakmici s Francuskom u Parizu u Ligi nacija. Riječ je naravno o Martinu Erliću, trenutno stoperu Sassuola koji se u svakom prijelaznom roku povezuje s velikanima.

Osim Erlića navode Talijani još alternativu u vidu Nehuéna Péreza, stopera Udinesea. Argentinski stoper prošle sezone odigrao je 34 od 38 prvenstvenih utakmica, a u Europu ga je lansirao Atletico Madrid u kojem nije izborio minutažu.

FOTO: HINA/Mario STRMOTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!