Nogomet

Dinamovi juniori prosuli vodstvo protiv Manchester Uniteda koji ide u finale Ramljaka

Krešimir Milić • subota, 05.08.2023.
Dinamovi juniori prosuli vodstvo protiv Manchester Uniteda koji ide u finale Ramljaka
Foto: Pixsell

Dva puta su Modri imali vodstvo, ali će igrati za treće mjesto na memorijalnom turniru Mladen Ramljak. U finalu će United igrati protiv nizozemskog Feyenoorda…

Na jubilarnom 20. izdanju memorijalnog turnira Mladen Ramljak u finalu će se susresti juniorske momčadi Manchester Uniteda i Feyenoorda. Manchester United do finala je stigao preokretom u utakmici s Dinamom i slavio s 5:4.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ranije su juniori Dinama na turniru s visokih 6:2 slavili protiv Monaca i s 3:0 protiv Udinesea, ali protiv mlade engleske momčadi nisu uspjeli zadržati prednost.

Poveli su Modri golom kapetana Vite Čaića već u četvrtoj minuti, a Victor Musa Aigbomian zabija u 15. minuti za 1:1. Samo minutu kasnije preokrenuli su Englezi golom Ethana Williamsa.

Utakmicu u egal još u prvom dijelu vraća Zlatan Koščević golom u 32. minuti. Modri u drugom dijelu dolaze do novog vodstva na utakmici golom Luke Vrbančića za 3:2, a na 4:2 povisio je Toni Majić u 54. minuti.

Ipak nije uspjela momčad Ivice Banovića zadržati i drugo vodstvo, a United kreće po preokret u 57. minuti kad je Aigbomian zabio svoj drugi gol na susretu. U 62. je na 4:4 izjednačio Gabriele Biancheri, a dvije minute kasnije za pobjedu 5:4 zabija James Scanlon.

Engleska momčad tako s dvije pobjede i remijem u grupnoj fazi turnira prolazi u finale. Dinamo će igrati za treće mjesto, a protivnik će im biti brazilski Flamengo.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!