Košarka

Hrvatska u utorak saznaje protivnike u kvalifikacijama za Eurobasket

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 06.08.2023.
Hrvatska u utorak saznaje protivnike u kvalifikacijama za Eurobasket
Foto: fiba.basketball

Hrvatska košarkaška reprezentacija u utorak će saznati protivnike u kvalifikacijama za predstojeći Eurobasket. Ukupno 32 momčadi bit će smještene u osam skupina po četiri reprezentacije...

Pobjedom košarkaša Danske 88:63 u Kosovu, doznali smo ime i posljednje 32. reprezentacije koja će sudjelovati u kvalifikacijama za EuroBasket 2025. godine. Iste započinju 19. veljače sljedeće godine, a završavaju 25. veljače 2025.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ždrijeb kvalifikacijskih skupina bit će održan u utorak, 8. kolovoza, s početkom u 11:30 sati u Münchenu. Nositelji će biti određeni neposredno uoči ždrijeba.

Reprezentacije koje će sudjelovati u spomenutim kvalifikacijama su: Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Cipar, Crna Gora, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Gruzija, Grčka, Hrvatska, Island, Italija, Izrael, Latvija, Litva, Mađarska, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Portugal, Sjeverna Makedonija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Španjolska, Švedska Turska, Ukrajina i Velika Britanija.

Reprezentacije će biti raspoređene u osam skupina po četiri, a na završni turnir idu tri najbolja iz svake skupine, osim onih u kojima će biti izabrane vrste domaćina sljedećeg Eurobasketa. Tu se radi o Cipru, Finskoj, Poljskoj i Latviji, a iz tih će skupine na Eurobasket ići dvije preostale najbolje plasirane.

Prvi termin igranja kvalifikacija je od 19. do 27. veljače, drugi od 18. do 26. studenoga, a treći od 17. do 25. veljače sljedeće godine.

FOTO - fiba basketball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!